DARRERA HORA

domingo, 2 de septiembre de 2012

NUVOLADES NOCTURNES

Aquestes darreres nits es van formant enfront de costes nuvolades potents que en alguns moments arriben a fregar algunes comarques de primera línia de mar. Aquestes nuvolades concretament son de la nit de divendres a dissabte:



De agost 2012
De agost 2012



Aquesta nuvolada en concret és la que aquella mateixa nit va descarregar a primera línia entre el Morrot(davant de Montjuic) i la platja del Prat amb fortes ventades. Amb prou feines la precipitació va ser capaç de penetrar més de 50 metres terra endins.

M'he atrevit a fer aquest esquema d'anar per casa per explicar el per que de la formació i potenciació d'aquesta nuvolada just en aquesta zona. Si us fixeu, al fons de la...imatge es veu Montjuic i just al darrera de la muntanya hi ha el Llobregat.

Pel Llobregat, baixen canalitzats de l'interior i amb alegria els vents terrers frescos( de terra cap a mar). A primera linia de mar bufen els vents càlids i humits marítims(de mar cap a terra). En aquest xoc de vents, l'aire càlid i humit no te més remei que pujar de forma brusca cap munt per que és més lleuger que el fred que te al davant. I en ascendre aquest aire càlid i humit, com que a més alçada més fred es va trobant, condensa i provoca la ràpida formació de núvols.

Com que en aquesta època la diferència de temperatures entre les dues masses d'aire que entren en joc és molt marcada degut a que le mar és molt calentet, d'aquí que es formin aquestes tremendes nuvolades.


De agost 2012