DARRERA HORA

viernes, 21 de septiembre de 2012

L'EX-HURACÀ NADINE VE A PER NOSALTRES

Ja fa dies que us vaig dient en aquest blog que la setmana vinent molt probablement tindrem canvis molt importants de temps.

Donç bé, mireu si en seran d'importants, que fins i tot un ex-huracà molt probablement se'ns llençarà al damunt provocant un enrenou considerable en el temps amb forts vents i fortes pluges repartides per molts punts de la Península Ibèrica, Catalunya inclosa.

Aquí teniu un mapa que ens indica una de ls possibles posicions del ex-huracà:







Però anem a analitzar una mica la situació. Aquest mapa següent representa les temperatures del mar. En colors vermellosos son les aigúes més càlides.

De moment, en el que els mapes estan tots d'acord és en que Nadine es plantarà al sudoest peninsular que
vindria representat per la primera fletxa que he dibuixat en el mapa. Un cop a portes de l'estret de Gibraltar, aquí és on Nadine podria agafar dos camins diferenciats i que a hores d'ara ningú sap quin d'ells serà.

 Nadine no és una perturbació qualsevol. No és ja un huracà però tampoc és una borrasca amb característiques ordinàries. Encara guarda característiques d'huracà en el sentit que encara s'alimenta de l'energia suministrada per aigües càlides del mar i per tant, no seria descabellat de pensar que pogués seguir el recorregut de l'estret de Gibraltar cap al Mediterrani tot resseguint aquest camí d'aigües més càlides(colors més vermellosos) fins plantar-se entre les costes Mediterrànies peninsulars i les Balears.







De moment però això encara no està massa clar i hores d'ara els mapes ens situen Nadine tal i com es veu en aquest mapa. No fa falta dir que només mirant les isòbares ja es denota que els vents serien huracanats i que per tant caldria prendre totes les precaucions.








Seguirem la evolució de Nadine dia a dia no només per la seva importància a nivell meteorològic sinó també per les conseqüències i problemes que pogués comportar en algunes zones peninsulars.