DARRERA HORA

sábado, 11 de diciembre de 2010

PREVISIÓ PER DIJOUS 23 DE DESEMBRE




Per avui dijous cal esperar un dia amb molta inestabilitat i de pronòstic incert degut al pas d'una baixa per sobre mateix de Catalunya. Al matí els cels estaran força ennuvolats arreu i encara podrà haber ruixats en qualsevol punt del País, més probables a l'àrea de Barcelona i Girona on fins i tot podran caure amb intensitat i més aïllats i amb tendència a anar remitint amb el pas de les hores al centre i sud del País. Fins i tot és probable l'obertura d'algunes clarianes cap al sud.

De cara a la tarda els núvols podrien compactar-se altre vegada tot i que la major probabilitat de ruixats ja anirà quedant delimitada al Pirineu i a l'àrea de Girona i nord de Barcelona. Atenció a la possibilitat de formació d'alguna tempesta amb aparell elèctric al triangle comprès entre la Garrotxa-Barcelonès-Costa Brava. A la resta del País, cels força tapats amb possibilitat de que pugui obrir-se alguna tímida clariana cap al sud i cap a ponent.

La cota de neu estarà situada al matí per sobre dels 1500m al Pirineu més occidental i en uns 1800m a l'oriental. A la tarda aquesta cota anirà en descens per situar-se ja al vespre en uns 600-700m al Pirineu més occidental i en uns 900m a l'Oriental. A l'àrea del Montseny la cota a la tarda pot baixar fins el 1400m.

Els vents al matí seran tot el dia de tramuntana a l'extrem nord del litoral i de mestral al litoral de Tarragona i extrem sud. Al litoral de Barcelona i Girona bufarà al matí vent entre aponentat i amestralat i a la tarda els vents poden agafar procedència marítima entre el Barcelonés-Maresme i fins el sud del Baix Empordà.

Les temperatures mínimes avui seran més altes excepte a muntanya on inicien una baixada. Les màximes seran en general una mica més altes que ahir excepte també a muntanya on ja hauran iniciat un descens. Al litoral de Barcelona i Girona, les màximes poden pujar localment de forma més decidida per efecte del vent entre ponent i mestral una mica rescalfadet. De cara al vespre s'iniciarà un descens més decidit de les temperatures excepte al litoral on li costarà una mica més de baixar el termòmetre.