DARRERA HORA

lunes, 27 de diciembre de 2010

FOTORESUM DIA 27 DESEMBRE

Avui aquí a Camprodon hem iniciat jornada amb temperatures molt baixes. Concretament una mínima de -8ºC que ha permès veure aquestes llengües de gel sobre la gespa del camp de golf del poble.




El dia ha estat dominat pels cels variables de núvols alts i mitjos. Al matí s'ha pogut veure aquest núvol en forma d'insecte potes amunt.





I a la tarda s'han pogut veure aquestes catifes d'Altocúmuls que dnaven un aspecte aborregat al cel.



Ja a punt de posar-se el sol, els núvols han anat marxant i han deixat el cel una mica més asserenat com es pot veure en aquesta imatge, on també cal comentar com a curiositat la disposició de les branques d'aquest arbre en direcció sud-sudest i és que els vents de nord i nordoest son els que més força solen agafar a la zona i els arbres agafen aquesta disposició de les branques com si es tractes d'una veleta natural.



I poc després així s'ha vist la posta de sol amb aquests tels de núvols prims.




I per acabar destacar les temperatures que avui han remuntat clarament a alta muntanya ja de matinada. De fet, si mireu les dues fotos següents, la primera és l'aspecte de les muntanyes de la part alta de la Vall de Camprodon ahir tarda i la segona foto és l'aspecte que tenien avui avançada la tarda. Es veu com a les muntanyes la neu ha estat escombrada pel fort vent que encara ha bufat allà dalt de nit i matinada. I de ben segur que les temperatures positives també han ajudat a desfer la neu i és que segons la xarxa agrometeorològica de Catalunya, durant tot el dia a Ulldeter han estat amb temperatura positiva, assolint els 4ºC en diversos moments de la jornada.