DARRERA HORA

miércoles, 15 de diciembre de 2010

ESTAT DELS EMBASSAMENTS

Com m'agrada fer de tant en quant, avui comentré molt per sobre l'estat dels embassaments. Us penjo aquestes dues taules. La primera és del 30 de setemebre de 2010, ara fa dos mesos i mitg, i la segona és d'avui dia 14 de desembre de 2010.




Comentar/destacar tres coses:

- Respecte les mitjanes dels darrers 5 i 10 anys, actualment estem en capacitats clarament superiors a aquestes mitjanes i això ja de per sí és una molt bona notícia.

- Respecte a ara fa un parell de mesos i mig, és a dir, comparant la primera taula de finals de setembre amb la segona de dia d'avui, les capacitats han augmentat i en especial a Boadella i també és una molt bona notícia.

- A tenir en compte però, que gran part d'aquests augments de capacitats i especialment en el cas de Boadella, es deuen al gran episodi de pluges que vam tenir pel pont del Pilar de principis d'octubre. I destacar que des d'aleshores fins ara, és a dir, des de fa dos mesos, les pluges han fet una frenada preocupant i que gairebé no plou al nostre País. Fet més que destacable aquest últim si tenim en compte que aquesta manca de pluges s'ha produit justament en el període de l'any en que més sol ploure al nostre País.


En definitiva i aquí és on volia arribar, ens hem de felicitar per l'estat dels nostres embassaments, però moderació en el consum dels bens hídrics, que al nostre País passem de l'abundància a la sequera en bens pocs mesos. Tan de bo aquest període de dos mesos sense pluges no sigui un avís del que ens podria arribar d'ara en endavant.