DARRERA HORA

miércoles, 17 de noviembre de 2010

SEGUIMENT DEL GEL I DE LA NEU

Aquí teniu aquests dos mapes que ens mostren la coberta de neu i gel a nivell planetari. El primer mapa és del 15 de novembre de 2009 i el segon mapa és del 15 de novembre, però de 2010, just un any després.





Si analitzem els mapes, podem observar dues coses:

- D'una banda, observem que pel que fa a coberta de neu(color blanc)a l'hemisferi nord, hi ha menys coberta cap a la zona de Rússia i Sibèria, es manté similar a Amèrica del Nord i augmenta una miqueta cap al nord d'Europa. Poca cosa a comentar més sobre aquest aspecte.

- I el més curiós de tot, és respecte a la coberta de gel(color groc). Si us hi fixeu bé, tant a l'hemisferi sud com a l'hemisferi nord, la coberta de gel és més extensa que no pas l'any passat. Que vol significar això? Donç no ho se massa segur, però molt probablement si que vindrà a significar que probablement en els pols hi ha hagut més fred que l'any passat. Haurem de mirar que pasa al desembre per veure si la tendència a l'alça del gel és manté, o simplement és cosa d'una acceleració temporal en la coberta del gel, pel fet d'haber arribat abans el fred del que ho va fer l'any passat al pol nord i una desacceleració del desgel al pol sud per haber persistit fins més tard el fred hivernal en aquella zona. El temps ho dirà!!!