DARRERA HORA

jueves, 11 de noviembre de 2010

PREVISIÓ PER DILLUNS 15 DE NOVEMBRE





Per avui dilluns cal esperar un matí que encara que a primera hora pugui haber força núvols arreu del País i fins i tot alguna feble precipitació en qualsevol punt, ràpidament s'han de trencar els núvols a la meitat sud i ponent deixant pas a cels força asserenats i pel que fa a la meitat nord, cels més variables i fins i tot amb precipitacions al Pirineu de Lleida i també mantenint-se les precipitacions fin a mig matí aproximadament cap a l'est de les comarques Gironines.

A la tarda cal esperar que el núvols es compactin força més a tota la meitat nord del País i podrien aparéixer precipitacions al Pirineu i d'altres punts d'aquesta meitat nord, en general de caràcter feble. Cap a les comarques del nordest les precipitacions podran ser més importants i fins i tot anar acompanyades localment de tempesta podent superar en alguns casos els 20mm. Aquestes precipitacions s'aniran desplaçant amb el pas de les hores cap al litoral de Girona i també cap a les del nord de Barcelona, podent arribar fins a la Costa Central per acabar marxant mar endins. Pel que fa a ponent i meitat sud, cels asserenats amb el pas d'alguns núvols empentats pels vents de mestral.

La cota de neu serà al matí d'uns 1200m al Pirineu i baixant progressivament fins a uns 600-800m ja de cara al vespre. Al Montseny a la tarda la cota es pot situar en els 1200-1300m.

Els vents seran tot el dia de tramuntana a l'extrem nord del litoral, agregalats cap a la Costa Brava i amestralats a la resta de zones marítimes. Al matí i migdia, pot entrar unes horetes el xaloc entre la Costa Brava i la Selva i a la tarda i vespre això podria passar entre la Costa Central i Maresme.

En general les temperatures mínimes del matí son més altes que les registrades ahir excepte a alta muntanya on ja s''experimentarà un descens. De fet, les mínimes del dia, es donaran al final de la jornada i les màximes seran més baixes que les registrades ahir.