DARRERA HORA

viernes, 19 de febrero de 2010

PREVISIÓ PER DIVENDRES 19 DE FEBRER





Per avui divendres cal esperar un matí en que encara a primeres hores, podran caure algunes febles precipitacions a l'extrem nordest i en punts del Pirineu. A la resta del país s'aniran obrint clarianes i quedarà un matí força assoleiat a la meitat sud i oest del País i cels més ennuvolats al quadrant nordest del País i Pirineu.

A la tarda, es mantindran les nevades al Pirineu Occidental i Principat d'Andorra. Els cels es mantindran variables a la resta del Pirineu. Augmentaran els núvols alts a tot el centre i sud i es mantindran els cels força despejats a tot el sector oest del País. Ja a partir de migdia i primeres hores de la tarda, creixeran nuvolades en algunes comarques de Girona i Barcelona que podran generar precipitacions en forma de xàfec sobtat. Parlem del voltant del Montseny, Gironès, Pla de l'Estany, Vallès Oriental, Maresme, La Selva, nord del Barcelonès i algunes comarques pròximes . No es pot descartar la formació d'alguna tempesta en aquestes zones i possibilitats de calamarsa.

La cota de neu serà al matí d'uns 800m al Pirineu occidental i d'un 1100-1200m la resta del País. A la tarda la cota baixarà a 400-500m a tot el sector nordoest del País i a uns 800m a la resta. En moment de xàfec, es podria baixar per sota de la cota comentada.

Els vents seran al matí de tramuntana a l'extrem nordest i amestralats a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà la tramuntana a l'extrem nordest, el mestral a l'extrem sud i Costa Daurada i els vents tindran més procedència marítima entre la Costa Central i la Costa Brava.

Les temperatures seran més baixes que les registrades ahir.