DARRERA HORA

jueves, 18 de febrero de 2010

ANÀLISI DE LA SITUACIÓ DE LA PRÒXIMA NIT I MATINADA

Després de moltes hores de dispersió entre els diferents models, sembla que per fí tots s'han acabat posant d'acord i finalment entre aquest vespre i la pròxima matinada i primeres hores del matí, Catalunya i en especial tota la seva meitat est, rebrà una tongada de precipitacions, amb acumulacions que poden ser força destacables.

Comencem pel GFS. Aquest model ens situa una baixa de 995Hpa sobre Menorca que ens enviaria vents clarament allevantats.




Aquí tenim les precipitacions que ja s'hauran acumulat fins la mitjanit. El nordest encara queda una mica al marge...


I aquí les acumulades entre la mitjanit i les 6h de la matinada. El nordest ja reb de plè...

L'UKMO va en la mateixa linea, però la baixa en sla posa de 990 per la mitjanit. Un xic més profunda que no pas el GFS...


Tot i així, el resultat de precipitacions és el mateix. Aquí està el mapa d'acumulacions fins la 1h. També queda encara el nordest una mica al marge d'igual manera que ho veu el GFS en els mapes que abans he mostrat.



I en els acumulats fins les 7h del matí, ja es pot veure igual que passava amb el GFS, que el nordest ja reb de plè bones acumulacions.





El Hirlam per la mitjanit també posa la baixa sobre les Balears, però encara més profunda, d'uns 984Hpa...






Tot i així, altra vegada, el resultat en quant a acumulacions de precipitació, és el mateix que el analitzat amb anterioritat tan en el GFS com en el UKMO. Aquí tenim els acumulats fins la mitjanit, on encara el nordest està una mica al marge...






I aquí els acumulats fins les 6h de l matinada on el nordest ja reb bones acumulacions...





I per acabar, el isobàrics de Metoffice, que situen també per la mitjanit, la baixa sobre les Balears i amb un apresió de 984Hpa...



Vaja, resumint, tots els models es posen d'acord en que a partir del vespre tota la meitat est del País rebrà aigua a dojo, fruit d'una depresió que es situarà just al damunt de les Balears i ens enviarà per unes quantes hores vents de llevant productors de precipitacions.
I atenció divendres tarda, que en algunes comarques hi podria haber força enrenou. Però això ja ho analitzarem demà al matí.