DARRERA HORA

miércoles, 26 de agosto de 2009

PREVISIÓ PER DIMECRES 26 D'AGOST




Per avui dimecres cal esperar un matí ja força més estable que ahir. Encara quedaran restes d'inestabilitt a l'extrem sud del País que podran anar donant ruixats o tempestes en aquella zona fins ben bé migdia o primera hora de la tarda. També a la costa Brava i Baix Empordà els núvols encara seran frequents i podrà caure algun ruixadet fins a mig matí. A la resta del País força sol al matí.
A la tarda, disminució de l'inestabilitat al sud amb desaparició de les precipitacions i creixement dels núvols a tot el Pirineu que podran donar algunes tempestes en aquella zona. Independentment, es formarà algun nucli tempestuós important al triangle Garrotxa-Osona-Pla de L'estany, que anirà evolucionant en direcció est-sudest i acabarà afectant el Gironès i La Selva i pugui inclús arribar més tard a la mateixa costa de La Selva i nord del Maresme però ja força més desgastat. A la resta de la meitat nordest també augmentaran els núvols i no es pot descartar algun ruixat en algun punt.
Cap a darrera hora de la tarda, augment del núvols baixos a la meitat est del País, més probables als dos extrems de la costa.
Les temperatures pugen a Ponent i es mantenen estables o pujant lleugerament a la resta pel matí. A la tarda es mantindran estables a la meitat sud, però baixaran a tota la meitat nord del país.
Els vents al matí seran de Tramuntana al nordest del País, allevantats a l'extrem sud i agregalats a la resta de zones marítimes. A la tarda, allevantats als dos extrems de la costa i amestralats a la resta de zones. Atenció als vents forts de mestral que bufaran als Vallesos, Maresme, Barcelonès i zones pròximes que seran els encarregats de fer refrescar i desaparèixer la xafogor en aquestes zones avançada la tarda.