DARRERA HORA

martes, 8 de enero de 2013

SITUACIÓ JA DEFINIDA PER DIUMENGE-DILLUNS

Això que pode veure en aquest primer mapa és el que se'n diu "dispersió". No és més que un mapa on es pot veure la estabilitat del que hi ha configurat en els mapes que normalment mirem.

Per entendre'ns, podem veure si el que ens marquen els mapes te moltes o poques possibilitats de variar respecte al que ens marquen. Com més freds son els colors(0 a l'escala de sota el mapa), més estables estan colocats els centres d'acció a la zona acolorida. Com més càlids son els colors(fins a 30 a l'escala de sota el mapa), més fàcil és que els mapes en pròximes sortides del model presentin variacions respecte l'anterior sortida.

En el cas de la situació actual per la nit i matinada de diumenge a dilluns, fixeu-vos que els colors a la nostra zona son molt freds(liles) i això vol dir que poc variaran ja els mapes per nosaltres.





Per tant ja podem dir amb força seguretat que la baixa quedarà més o menys en aquesta posició amb una temperatura a 500Hpa de més o menys -32ºC:




Que el fred a 850Hpa serà més o menys el que ara mateix ens indiquen els mapes per aquella nit i matinada(aprox. una -2ºC):




I que les precipitacions es podran presentar en punts del Pirineu i de manera irregular en punts de l'est de les comarques de Barcelona i Girona.




Cal esperar però a mesoescalars de 24 o 48 hores anteriors a aquella nit i matinada per acabar de veure l'abast i extensió de les precipitacions i la cota de neu que en tot cas, sembla que seria en cotes baixes i poc habituals.

En tot cas, parlariem de precipitacions irregulars i que no serien ni molt menys de caracter general.

Ho anirem seguint!!!