DARRERA HORA

viernes, 11 de enero de 2013

NEVADES PER DILLUNS

Ahir us comentava que a partir de la nit de diumenge i fins dimarts matí, teniem la possibilitat de generació de ruixats a les comarques de Girona i Barcelona. Avui ja estem en condicions d'acotar una mica més, dins d'aquell període, en quin moment les possibilitts seran màximes de que això passi.

Concretament seria dilluns des de migdia fins al vespre el moment de màxima activitat. En aquell moment tindriem una bossa freda en alçada ben potent que faria disparar els núvols amb facilitat als llocs lliures de vent de tramuntana i mestral.






Els llocs lliures de vents de tramuntana i mestral els podem observar en el següent mapa:







Els mapes més generalistes ens donen una gran amplitud de les precipitacions malgrat que es tractarà de fenòmens dispersos i que no afectaran de forma general totes les zones marcades






Els mesoescalars, mapes més fins, concentren més l'activitat a l'àrea de la Costa Central:







No obstant el comentat, caldrà esperar als mesoescalars de poquetes hores abans de l'episodi per acabar de concretar ubicació i intensitat de les precipitacions.

Vaja, que dilluns estarem entretinguts en les zones comentades. No és d'esperar cap temporal de neu. Seran ruixats poc extensos però localment d'intensitat. No descartable algun fenòmen tempestuós local amb nevada contundent però de curta durada. I sobretot amb una cota de neu tot plegat de 200 a 300m puntualment per sota en moment de forta intensitat de precipitació, sense descartar en aquests casos que pogués arribar a mateix nivell de mar.