DARRERA HORA

lunes, 7 de enero de 2013

NEU A COTES BAIXES A LA VISTA

Seguim aquest inici de setmana post festes, amb aquestes temperatures elevades i bonança general que sempre precedeixen a episodis significatius de fred i neu a casa nostra.

El cap de setmana vinent, el pas d'un front fred trencarà d'arrel aquesta inèrcia de suavitat i sequetat que ens acompanya de fa força setmanes i entrarem en dinàmica de fred i precipitacions.

Ja el cap de setmana ens visitaran coincidint amb el pas del front fred les precipitacions amb caiguda progressiva de temperatures i cota de neu.

Posteriorment, la formació a inicis de la setmana vinent, com ja us avançava la setmana passada, d'un àrea depressionària a la Meditàrrania podria animar molt més el cotarro amb arribada de més fred i més precipitacions, situació que es pot veure en els dos mapes següents.


En el primer podem veure la formació de les baixes pressions mediterrànies:








I en aquest segon la llengua freda que ens afectaria:








Tot plegat, una configuració de centres d'acció que fan pensar que a partir de diumenge i en endavant, entrarem en un periode de fred i inestabilitat amb possibles nevades a cotes baixes on la neu és poc habitual de veure's.

En el que resta de setmana anirem analitzant la situació i entrant en els detalls del pronòstic per tal d'esbrinar quins dies seran els més freds i més moguts de l'episodi que s'iniciarà coincidint amb el cap de setmana vinent.