DARRERA HORA

sábado, 3 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 3 DE MARÇ





Per avui dissabte s'espera un dia amb cels amb força núvols de matinada i a primeríssima hora del matí en molts punts del País. Al llarg del matí la tendència és que els núvols es vagin trencant a la meitat sud i deixant fins i tot els cels bastant lliures de núvols. Cap al litoral també estaran els cels bastant asserenats i en canvi a la meitat nord, els cels restaran variables i fins i tot amb alguns ruixats en punts del sector nordoest, Pirineu i Prepirineu i fins i tot amb possibilitat d'alguna primera tempesta local.

A mesura que comenci a escalfar el sol començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya de la meitat nord i de tot el prelitoral que podrien acabar desenbocant a partir de mig matí-migdia o primera hora de la tarda en ruixats o i tempestes en aquestes zones que podrien ser moderats sense descartar algun de localment intens en zones del prelitoral nord. No es descarta que alguna resta d'aquests ruixats i tempestes del prelitoral puguin arribar a llepar algun punt del litoral. Avançada la tarda s'aniran trencant ràpidament els núvols i aniran deixant els cels més asserenats.

La cota de neu al Pirineu estarà en uns 1600-1700m aproximadament.

Els vents seran tota la jornada de NNO a l'extrem nord del litoral i de NO a l'extrem sud. A la resta de zones dominarà el SSE al matí girant a SSO de cara a la tarda.

Les temperatures mínimes seran en general una mica més baixes. Les màximes seran similars o un una mica més baixes a la meitat nord i en canvi segurament tindran tendència a pujar a la meitat sud degut al mestral rescalfat.