DARRERA HORA

jueves, 26 de mayo de 2011

PREVISIÓ PER DIJOUS 26 DE MAIG





Per avui dijous cal esperar un matí amb cels asserenats a bona part del País amb presència d'alguns núvols cap al centre i ponent. A partir de mig matí creixeran els núvols a punts de muntanya de la meitat nord i ja avançat el matí podran aparéixer els primers ruixats cap al Pirineu i Prepirineu.

A la tarda s'aniran extenent els ruixats i tempestes a bona part del Pirineu i Prepirineu, extenent-se amb el pas de les hores per d'altres punts de la depresió central i ponent del País i no descartables de forma més aïllada en algun punt de la serralada prelitoral i comarques interiors de Tarragona. Algunes de les tempestes avui poden ser una mica fortes i acompanyades de calamarsa o pedra, especialment les que puguin afectar avançada la tarda la zona de ponent i el quadrant nordoest del País. Cap al litoral els cels es mantindran força asserenats bona part de la tarda si bé de cara cap al tard, la tendència és a un augment dels núvols generalitzat arreu del País que també afectarà al litoral.

Els vents seran al matí de SSE a totes les zones marítimes. A la tarda es mantindrà el SSE al litoral de Barcelona i Tarragona i bufarà el SSO al de Girona.

Les temperatures mínimes avui encara seran una mica més altes i les màximes iniciaran un descens a muntanya però encara seran una mica més altes a zones interiors on segurament avui tocaran sostre.