DARRERA HORA

lunes, 30 de mayo de 2011

EVOLUCIÓ PROBABLE PER DEMÀ DIMARTS

Per demà dimarts encara estarem sota els efectes de la bosseta d'aire fred que avui dilluns en ha estat afectant, amb afectació especial avui dilluns a la meitat oest i algunes comarques interiors de Girona. En aquest mapa podem veure la ubicació d'aquesta bosseta freda demà matí. La tendència al llarg del dia és a que vagi enretirant-se cap a l'est.




Demà pero, hi haurà dues diferències especialment importants respecte la jornada d'avui. Tal i com ha passat avui, demà matí a mesura que el sol vagi escalfant, aniran sorgint ruixats en força punts, amb la primera diferència respecte avui de que començaran a entrar el mestral i la tramuntana i per tant, les zones pentinades per aquest vent, lentament aniran quedant al límit de la possibilitat de patir ruixats o tempestes.

En aquest mapa previst per demà veiem les bosses d'humitat que es preveu que hi hagi a uns 3000m entre el migdia i primera hora de la tarda. Ja podem observar clarament com moltes zones del Pirineu, comarques de l'extrem nordest i la Vall de l'Ebre, serien les que quedarien lenta i progressivament al marge de les precipitacions, precisament per que per efecte del vent ja no tindran aquestes bosses d'humitat importants que venen representades amb color lila més fort i que serien les zones on encara es podrien formar ruixats i tempestes.




També es pot veure clar això en superfície on podem veure com als dos extrems del País els vents seran de tramuntana i mestral. I és a més, justament en aquest mapa de vents on també podem veure la segona diferència que us comentava respecte avui dilluns. I és que entre els dos fluxes de vent comentats anteriorment de tramuntana i mestral, es crearà aquest passadís de vents marítims que incidiran sobre el litoral i prelitoral entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava i garantiran l'aportació d'humitat en aquestes dues zones(cosa que avui dilluns no hem tingut) provocant que la possibilitat de ruixat i tempestes en aquestes zones augmenti considerablement a l'hora que anirà disminuint en les zones abans comentades afectades pels vents de mestral i tramuntana.






I això de l'aportació d'humitat que faran els vents marítims i les zones possiblement més agraciades per aquest fet, es pot veure perfectament en aquest mapa previst per demà a la tarda a 1500m, en el que les zones més liles son els punts amb més càrrega humida a aquella alçada.



Per tant, demà i ja centrant-nos en la ciutat de Barcelona tindrem amb total seguretat la nostra dosi de ruixat o tempesta. Si serà més o menys forta ja ho veurem, però demà de ben segur que estarem entretinguts.

I per anar fent boca, aquí podeu veure el que se'ns tira a sobre el dijous. Una bossa en alçada, potent, de -20ºC a 5500m que son paraules majors en aquest època i que promet donar molt de joc. N'estarem atents per si de cas per que encara queden més de 48 hores. Esperem que no es desvii de la seva trajectòria i que porti moltes sorpreses per tothom.