DARRERA HORA

domingo, 1 de mayo de 2011

POSSIBLES PLUGES DE FANG DEMÀ DILLUNS

Fa dies que es diu que a partir de dilluns i sobretot dimarts, la tendència és altra cop a inestabilitzar-se el temps després d'un cap de setmana de relativa treva en moltes comarques.

Però quan es parla de dilluns, el que es deia és que tindríem plugims o 4 gotes al litoral i poca cosa més i que seria dimarts el dia que realment seria molt inestable. Donç bé, és cert. Dimarts és el dia en que la inestabilitat serà més marcada i a priori el dia més interessant, però demà dilluns podria ser que no ens limitéssim només a veure plugims i que les pluges fossin quelcom més destacables.

Aquí teniu la previsió de pluges per demà matí segons el MM5. Com podeu veure, la previsió no és de plugims. Hi ha zones on les pluges podrien caure amb més alegria, especialment cap a l'est i com més cap al sud.



L'explicació de tot plegat la tenim en que malgrat tindrem en superfície vents predominants de gregal que no son massa favorables a les precipitacions al nostre litoral, tot plegat porta un acompanyament de vents de sudest a uns 3000 metres que faran que hi hagi molta càrrega d'humitat en aquella alçada(veure mapa de sota) i per tant, les pluges puguin ser més importants del que a priori seria d'esperar.



Ara bé, al mateix temps que els vents de sudest a 3000 metres d'alçada ens reportaran més humitat en aquella alçada, cal fixar-se en un altra detall important i és que cal veure d'on arrenquen aquest vents. Si us fixeu al mapa anterior veure-ho que arrenquen del nordest Africà i això vol dir que molt probablement arrossegaran pols en suspensió fins casa nostra, cosa que queda ben reflexada en el següent mapa previst per demà matí:






Per tant, sembla que demà en alguns punts del litoral hi podrà ploure més que no pas simples plugims i que a més, aquestes pluges podrien anar acompanyades de fang.

Compte amb les bugades i amb els cotxes!!