DARRERA HORA

viernes, 20 de mayo de 2011

MÉS INESTABILITAT PER DIUMENGE

Fa dies que gaudim d'un temps bastant estable a bona part del País i que només en alguns punts del Pirineu i Prepirineu s'hi manifesta l'inestabilitat de tarda en forma de ruixats i tempestes. Sembla que aquest diumenge es podria fer una mica més extensa aquesta inestabilitat de tarda i els ruixats i tempestes afectar més zones del País i no només al Pirineu i Prepirineu.

En el següent mapa podeu veure com estarem en terra de ningú. Un anticicló a l'oest i una zona de baixes presions cap a l'est. Cap dels dos centres ens afectarà amb decisió, però entre ambdós centres, ens entra en alçada vent fresquet del nord que pot fer que repunti l'inestabilitat una miqueta.



Aquí teniu el reflexe del que us comento en un mapa isobàric en que quedem en terra de ningú.



En principi a hores d'ara hi ha mapes per tots els gustos. Uns deixen l'inestabilitat ancorada al Pirineu i d'altres animen una mica més la situació i la fan més extensa.

En aquest meteograma d'un punt qualsevol de la Costa Central, podem veure com per diumenge ens marca certes opcions de precipitació. Això ja és indicador com mínim de que la inestabilitat anirà en augment. Haurem d'esperar però a demà per acabar de veure si la cosa s'animarà només una mica o s'animarà força més. Ho anirem seguint ja que en aquesta època, moltes vegades n'hi ha prou amb una lleugera entradeta de fred en alçada per encendre la metxa i extendrés els ruixats per arreu. N'estarem atents!!