DARRERA HORA

sábado, 5 de febrero de 2011

TENDÈNCIA MIG I LLARG TERMINI

Aquest primer mapa és un reflexe de la situció actual. Poca cosa a comentar. Domini total de les altes presions sobre la Península Ibèrica i per tant, temps estable a nivell general, amb les peculiaritats locals que cal tenir en compte, com son les boires de les zones interiors i els possibles núvols baixos i boires que puguin anar aareixent amb el pas de les jornades també en algunes zones litorals. Però en general, estabilitat i suavitat de temperatures fora de les zones afectades per boira.



Aquest és un mapa previst per dijous vinent. Queden molts dies, però és altament probable que passi el que diu i per tant ens ho creurem. Tendència a formar-se una àrea anticiclònica cap a Escandinàvia que s'unirà a la zona Anticiclònica situada entre Itàlia i França, creant una barrera infranquejable per les depresions atlàntiques. Aquestes baixes donç, tindran tendència a tenir que baixar cap a la Península tal i com intento indicar amb la fletxa.





I això ja es veu en aquest mapa previst per dissabte, on ja es veu aquesta baixada de latitud de les àrees depresionàries cap a la Península Ibèrica:



I si us fixeu en aquest mapa previst per diumenge, una bossa freda en alçada queda com despenjada al voltant de la Península i fins i tot forma una petita baixa. Això farà donç, que el cap de setmana el temps tendeixi a inestabilitzar-se a bona part de la Península, trencant així la monotonia anticiclònica que tindrem els pròxims 7 o 8 dies. Veurem com es coloca la baixa i com evoluciona per saber com ens afectarà a nosaltres aquesta inestabilització del temps.



I a partir d'aquí, si abans comentava que faltaven molts dies però que era força probable que passés el que deien els mapes i que per tant ens ho creuriem, aquests dos pròxims mapes ja son més lluyans i per tant, només els comento, però no ens creurem res per que entra dintre ja d'uns terminis poc creibles.

El primer mapa és el previst per dimarts d'aquí a dues setmanes(buff!!Que lluny queda!!). Veiem com l'anticicló del nord d'Europa segueix més o menys al seu lloc i emergeix l'anticicló per l'oest de la Península. Si tots dos anticiclons fossin capaços de fusionar-se i crear una barrera a les depresions atlàntiques, amb l'ajut del sí de baixes presions que hi hauria a la Mediterrània, podria fer venir cap a la Península Ibèrica tot el que en aquell moment hi hagués cap a l'est i sudest Europeu, tal i com intento simbolitzar amb la fletxa dibuixada.






I que hi ha a l'est d'Europa? Donç una bossa freda a 1500m d'alçada de fins a -20ºC espectacular que de venir cap a nosaltres podria fer les delícies dels amants del fred i la neu.



Com he dit, aquesta possibilitat dels dos darrers mapes, son això: Possibilitats. Ara, cal dir que estadísticament, molts febrers anticiclònics desenboquen en fredorada monumental. En tot cas, ho anirem seguint!!