DARRERA HORA

lunes, 28 de febrero de 2011

SETMANA VARIABLE I FREDA

La setmana que avui iniciem serà una setmana freda i variable. Pel que fa a moviment, hi ha dos moments de la setmana als que cal prestar una mica d'atenció, ja que podríem tenir algunes precipitacions en algunes zones.

El primer moment seria entre la nit-matinada de dimarts a dimecres i fins la nit-matinada de dijous aproximadament. En tot aquest període els cels presentaran força nuvolositat, especialment a les comarques de Barcelona i Girona on en qualsevol moment d'aquest període podrien presentar-se precipitacions.

Aquest és el mapa isobàric per dimecres on podem veure la depresió Mediterrània impulsant-nos vents agregalats. Aquests vents agregalats no seran tan secs com els dies precedents per que si us fixeu, arrenquen de la banda est de la depresió amb cert recorregut marítim arreplegant una mica d'humitat i passen per un tram del continent Europeu refredant-se una mica i ens arriben a nosaltres amb cert punt de fred i d'humitat.





En el mapa previst a més de 5000m d'alçada per dimecres, podem veure com encara hi haurà força fred a aquelles alçades





I en el mapa a uns 1500m d'alçada podem observar també aquestes temperatures que encara seran baixes allà dalt



I en el mapa previst de precipitacions veiem com la precipitació entrarà tímidament a les comarques Gironines i Barcelonines. En principi es tractaria de precipitacions febles, però ho haurem de seguir per que a poc que es mogui una mica la baixa podríem tenir més precipitacions de les que ara mateix es preveu i que podrien ser en forma de neu encara en cotes força baixes, al voltant dels 500-700m depenent de la zona.



I el segon moment seria la jornada de divendres, moment en que les isòbares agafarien més recorregut marítim i per tant amb possibilitats de tenir més precipitacions. En aquest cas però, les isòbares no passarien per cap tram de continent i per tant, l'efecte atemperador de la Mediterrània es notaria amb les temperatures ja que aquestes iniciarien una tendència a l'alça que faria que la cota de neu ja voltés els 1000m o més.



De fet, en aquest mapa previst a 5500m aproximadament per divendres, podem observar que ja no tindrem tan fred com dimecres a aquella alçada:



I el mateix podem observar en el mapa previst a 1500m per divendres. El fred va clarament a la baixa.



I en el mapa previst per divendres de precipitacions, veiem aquesta possibilitat de que ens puguin visitar les pluges. A priori no sembla que hagin de ser grans pluges i sembla que sobretot afectarien a les comarques Gironines, però s'haurà de seguir per que queden moltes hores encara i depenent de quin sigui el recorregut exacta dels vents, podríem tenir més o menys pluja i ser un xic més extenses.