DARRERA HORA

viernes, 18 de febrero de 2011

CAP DE SETMANA VARIABLE I INESTABLE

El cap de setmana que iniciarem avui, vindrà marcat pel pas de tres fronts que faran que en linees generals, haguem de ctalogar el cap de setmana de variable, amb inestabilitat i amb algunes precipitacions.

Demà dissabte entre la matinada i el matí ens passarà pel damunt un front càlid que es traduirà en núvols alts i mitjos poc importants que el que faran és que les temperatures mínimes demà quedin més altes que les d'avui.



A mesura que avanci el matí i al llarg de tota la tarda de dissabte, ens passarà pel damunt un altra front. En aquest cas els núvols seran més compactes i deixarà els cels força ennuvolats. De precipitacions n'hi podran haber algunes d'aïllades, molt febles i que podrien apréixer en qualsevol punt, però en general molts núvols i poqueta pluja o 4 gotes.



El més important del pas d'aquest front fred, és que un cop ens hagi rebassat, ens entrarà una bossa freda en alçada que deixarà una nit i matinada de dissabte a diumenge amb possibilitats de ruixats entre Girona i Barcelona. En aquest mapa podeu veure representada la bosseta freda que comento:



Diumenge de matí, el temps hauria de ser bastant estable arreu del País, excepte algunes zones de Barcelona i Girona on encara els costaria de marxar els bancs de núvols baixos i fins i tot potser la possibilitat d'algun ruixat residual. De cara a la tarda i especialment vespre de diumenge, un altra front fred poc actiu ens passarà pel damunt amb augment dels núvols. Els cels s'aniran tapant i de precipitacions molt poquetes se n'esperen.




Però altra vegada, un cop hagi passat el front, nova inyecció d'aire fred en alçada que podeu veure representada en aquest mapa i altra vegada nit i matinada de diumenge a dilluns amb possibilitat de nous ruixats entre Barcelona i Girona.



Evidentment això és un avanç de previsió molt generalista i sobre els possibles ruixats comentats i les seves localitzacions exactes així com les seves intensitats, s'ha d'anar seguint en els mapes que cada dia van sortint actualitzats.

Bon cap de setmana a tothom!!!