DARRERA HORA

domingo, 20 de febrero de 2011

ELS ESTACIONALS INDIQUEN FRED PEL MARÇ

Mirant els models numèrics a llarg termini, ja fa molts i molts dies que intueixen una possible entrada d'aire fred a la nostra zona. Aquesta possible entrada d'aire fred dia a dia l'han anat retrassant i ara hi ha indicis de que aquesta podria arribar-nos coincidint amb l'entrada de la primavera meteorològica.

Si quan miràvem els mapes a principis de febrer i veiem aquesta possible fredorada a llarg termini, no ens quadrava amb els models estacionals que donaven un febrer sec i càlid, ara resulta que sí que ens quadra tot i que a més de que els mapes a llarg termini insinuen fredorada pel març, els models estacionals veuen un març més fred del normal. Per tant, tot sembla indicar, tot i que "no hi ha res dat i beneit" que l'hivern encara podria donar-nos una fuetejada abans de que ens arribi definitivament la primavera.




Malgrat tot, cal tenir en compte que els efectes d'una fredorada en un mes de març ja no son els mateixos efectes que si es presenta de desembre a febrer. I és que els dies ja son molt més llargs i per tant les temperatures diurnes ja poden recuperar-se millor a poc que hi hagi alguna ulladeta de sol.

A favor nostre però, qualsevol entrada de fred pot inestabilitzar l'atmosfera amb molta més facilitat que no pas en els mesos en que el sol és meny eficaç.

Ho anirem seguint!!