DARRERA HORA

viernes, 23 de abril de 2010

PREVISIÓ DIADA SANT JORDI




Per avui divendres cal esperar un matí molt ennuvolat a la meitat nord del País, fins i tot amb risc d'algun plugim a primera hora en zones pròximes al litoral de Girona i del nord de Barcelona. Risc també d'algun ruixat en punts del Pirineu i Prepirineu Occidental. A la resta del País núvols alternant amb clarianes, que fins i tot en alguns punts de Ponent i de l'interior de Tarragona donaran pas a estones de cel força despejat.

A la tarda, els cels tendiran a ennuvolar-se a gairebé tot el País. Els núvols seran més primets però en punts més pròxims al litoral on fins i tot podria entreveure's en algun moment el sol. Es podran produir xàfecs i tempestes en comarques de l'interior de Tarragona, Ponent, nord de Lleida, podent arribar també a punts de la Catalunya Central i alguns punts del Prelitoral. En d'altres punts de la meitat nord, possibilitat de ruixats de mitja tarda, difícilment amb tempesta. Pel que fa a l'extrem nord del litoral, possibilitat que pugui caure algun plugim o roïna en algun moment de la tarda. És possible que ja força cap al tard, la desfeta de les tempestes pugui arribar a punts del litoral de Barcelona i nord de Tarragona.

Els vents seran tot el dia de component sudest al litoral de Barcelona i Tarragona i agregalats al litoral Gironí.

Les temperatures seran molt similars a les registrades ahir. Potser les màximes pujaran en alguns punts de la meitat sud i de Ponent, especialment en aquelles zones on l'insolació pugui ser una mica més efectiva.