DARRERA HORA

jueves, 3 de diciembre de 2009

ESTAT DELS EMBASSAMENTS CATALANS

En general, aquest mes si que s'ha notat la mancança de precipitacions en l'estat dels embassaments.

Pel que fa als embassaments de conques internes de capacitat superior a 2Hm3, gairebé tots han baixat de capacitat respecte les dades d'ara fa un mes.

Destacarem com a únic embassament que repunta, Sau que puja un 2% respecte principis de novembre. La resta d'embassaments baixen tots, destacant Susqueda que perd un 7% en un sol mes d'observació, Sant Ponç i La Llosa del cavall que perden tots dos un 4%. Pel que fa la resta d'embassaments de conques internes, tots perden entre un 1% i un 3% en el darrer mes d'observació.

Podeu veure les dades dels embasaments que he comentat en la gràfica de sota:







Pel que fa els embassaments de la confederació hidrogràfica de l'Ebre, ens torbem una mica de tot.

Per una banda ens trobem que en el darrer ms d'observació, Baserca puja un 19% i Talarn un 26%. A l'altra cara de l moneda ens trobem que Camarasa perd un 12% i Riba-Roja i Cavallers perden un 6% tots dos. La resta d'embassaments es mantenen o no pateixen oscil.lacions massa destacables.


Així donç i a diferència del que he comentat en entrades anteriors en que parlava sobre aquest tema, tot i que els embassaments encara presenten bon estat, cal estar atents perque un mes de novembre que sol ser un mes en que els pantans tiren cap a munt, ha estat un mes en que enlloc de sumar han restat. De moment no és alarmant però ja comença a fer pensar en els fantasmes de la sequera que vam patir ara no fa pas massa temps, ara fa un any i escaig.

Les gràfiques i les dades han estat extretes de la plana web de l'ACA