DARRERA HORA

jueves, 3 de marzo de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ PER LA TARDA I VESPRE DE DIJOUS

Per aquesta tarda i vespre-nit, seguim tenint una bona bossa d'humitat a 850Hpa:



I també a 700Hpa. Si us fixeu però, la meitat nord ja no està afectada per aquesta càrrega humida tan marcada i és la meitat sud la que encara està dins el seu radi d'acció:



Les temperatures a més de 5000m d'alçada van baixant respecte al matí. És a dir que la bossa freda se'ns va posant al damunt.





A 1500m si fa no fa es mantindran les mateixes condicions que al matí sense variacions remarcables:



I molt a tenir en compte de cara a la cota de neu que les temperatures a 925Hpa pugen respecte al matí. Aquestes seran positives a uns 700m aproximadament.



Per tant, les cotes de neu, tal i com pronostica aquest model de sota, segurament seran lleugerament més altes que no pas al matí. En general la cota estarà en uns 600-700m o fins i tot un xic més elevada, si bé a diferència del matí, els desplomaments podran ser més marcats en moment de xàfeg intens i veure's localment neu rodona per sota d'aquesta cota.



Aquí teniu la previsió de pluges per a aquesta tarda prevista per aquest model i com podeu veure seria la meitat sud i en especial extrem sud on les pluges podrien ser més abundants. De fet, son probables precipitacions localment moderades en alguns punts del litoral de Tarragona i extrem sud del País.

Malgrat tot, no es poden descartar algunes precipitacions febles en altres punts del País i en especial a la Costa Central on encara s'hi podran reproduir algunes precipitacions.