DARRERA HORA

sábado, 5 de febrero de 2011

NEU I CURIOSITATS

Encara quedava molta neu pels carrers de Camprodon avui dissabte com podeu veure a les imatges.





Com a curiositat, comentar que he parlat amb un jardiner del poble de tota la vida i que estava espurgant els arbres del club de tenis i m'ha dit que a Camprodon hi ha temps per espurgar fins al març, a diferència de Barcelona que l'espurgada es sol fer al desembre. I per altra banda m'ha comentat que a diferència de Barcelona, encara que pugui pujar molt la temperatura durant uns dies( avui hem arribat als 16ºC), la natura és llesta. A Barcelona els arbres amb temperatures elevades fan l'intent de floració encara que siguem a desembre o gener. En canvi a Camprodon mai de la vida es veu florir abans del març per molta bonança que pugui fer per que la natura sap que aquí dalt, el temps es pot girar a cru hivern en qualsevol moment.

En la imatge, a banda de poder veure la piscina totalment gelada i els voltants innivats, es pot veure en primer terme aquest arbre recent espurgat avui mateix.



I per acabar, un altra curiositat típica de Camprodon. A la tarda, a la banda solana la muntanya totalment pelada de neu i a la banda des d'on em trobo i que hi toca poca estoneta el sol, totalment innivada i amb gruixos d'un pam de neu: