DARRERA HORA

domingo, 14 de octubre de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 12 D'OCTUBRE





Per avui diumenge s'espera un matí encara amb cels bastant asserenats amb arribada ja de núvols a mesura que avancin les hores pel sector de ponent i nordoest.

A la tarda, augment progressiu dels núvols d'oest a est que aniran deixant els cels entre variables i ennuvolats en molts punts. A punts de les comarques de Barcelona i Girona serà força avançada la tarda i vespre que els núvols compactaran més.

Les precipitacions s'iniciaran pel sector nordoest del País i a mesura que avanci la tarda i vespre s'aniran generalitzant a gairebé tot el País. A les comarques de Barcelona i Girona seria a tocar del vespre i nit que es generalitzarien les pecipitacions. Seran en forma de ruixats entre febles i moderats tot i que en alguns punts es presentaran en forma de tempesta i en aquests casos, la precipitació podrá adquirir major intensitat. Els fenòmens tempestuosos seran de caire irregular i es podrien presentar en qualsevol punt del País.

La cota de neu anirà baixant fins a uns 1600m al sector més occidental del Pirineu i auns 1800m al més oriental.

Els vents seran tot el dia de mestral a l'extrem sud del litoral, aponentats al litoral de Tarragona i Barcelona i agarbinats al de Girona.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes es mantindran estables en conjunt si bé, en alguns punts del litoral i prelitoral podran pujar una mica.