DARRERA HORA

lunes, 4 de febrero de 2013

ANÀLISI POSSIBLES NEVADES DIVENDRES-DISSABTE

Divendres passat us avisava de la possibilitat d'un episodi de nevades per divendres o dissabte vinent. De moment els mapes no estan tots d'acord encara en que ha de passar aquells dies. Tots ens donen molt de fred, però pocs veuen encara clar el que podria passar.

 La clau de tot, estarà en una petita zona de baixes que s'anirà gestant cap a la Bretanya Francesa i que apuntarà directe cap a la nostra zona:






Aquesta zona de baixes presions es colaria entre les dues zones, d'una banda l'anticiclònica de l'Atlàntic i de l'altra la depresionària de l'est.






Aquesta zona de baixes presions atrauria cap a nosaltres les masses fredes que tenien tendència natural a marxar cap a l'est empeses per l'Anticicló:





I finalment la zona de baixes presions aniria a deixar-se caure cap a la nostra zona. Depen com s'acabi col.locant, les precipitacions ens podrien afectar més a Catalunya o més al País Valencià. Això és el que hem d'anar seguint aquestes pròximes jornades:







Segons aquest model GEM, les precipitacions afectarien a Catalunya. Altres models donen les precipitacions més cap al sud, zona del País Valencià i sud de Tarragona. Com us dic, ho haurem d'anar seguint:





I tot plegat en un context de fred marcat i que per tant garantria la neu a cotes molt baixes:




Cal dir que molts models encara no veuen aquesta possibilitat que us comento. Per aquest motiu és millor tenir prudència i anar seguint els mapes a cada actualització.