DARRERA HORA

lunes, 28 de enero de 2013

PRECIPITACIONS AVUI DILLUNS (ACTUALITZACIÓ 8:45H)




                                                PRECIPITACIONS DILLUNS


LLEIDA

Al matí s'esperen precipitacions moderades a la cara nord del Pirineu i zones d'influència. A la tarda aniran disminuint les precipitacions esmentades i molt probablement a partir de mitja tarda ja només quedin alguns ruixats aillats a la Vall d'Aran

TARRAGONA

No s'esperen precipitacions

BARCELONA

No s'esperen precipitacions

GIRONA

La primera meitat del matí es pot escapar algun feble ruixat a l'extrem nordoest del Ripollès. A la resta de zones no s'esperen precipitacions.

PREVISIÓ PER DILLUNS 28 DE GENER



domingo, 27 de enero de 2013

PRECIPITACIONS D'AVUI DIUMENGE




                                     

                                                  PRECIPITACIONS DIUMENGE

 LLEIDA

Al llarg de la tarda aniran apareixent ruixats aquí i allà que s'aniran fent més extensos a partir de mitja tarda. En general seran de caràcter feble exceptuant alguns punts del Pirineu i Prepirineu on podran ser moderats. 

TARRAGONA

Aparició de ruixats a mesura que avanci la tarda, de caràcter dispers i sempre de caràcter feble. Probablement les precipitacions es puguin fer moderades a partir del vespre i nit especialment a les comarques de més al sud.

BARCELONA

A partir de mitja tarda aparició dels primers ruixats. En general seran de caràcter feble i més probables cap a les comarques de més al sud de la província tot i que de forma local algun d'aquests ruixats podria tenir moderada intensitat.

GIRONA

 Possibilitat d'algun ruixat feble i dispers al llarg de la tarda i vespre. De cara a la nit possibilitat de que les precipitacions puguin agafar més extensió en general de caràcter feble tot i que localment amb algun ruixat moderat.

PREVISIÓ PER DIUMENGE 27 GENER



jueves, 24 de enero de 2013

PRIMER AVÍS PRIMAVERAL

Després d'una segon quinzena de mes de gener amb molt de moviment atmosfèric i temperatures més aviat fredes, sembla que partir de mitjans de la setmana vinent, rebrem el primer avís primaveral de la temporada. La falca anticiclònica s'ens tirarà al damunt estabilitzant força el temps a partir de dimecres i ja veurem quants dies estarà al damunt nostre. Esperem que no siguin massa dies. Ho anirem seguint:







El que sembla clar, és que amb l'anticicló al damunt tindrem uns dies de calma i bon temps i amb l'absència de núvols, a la banda calenta de l'anticicló amb vents més aviat en règim de suds i sudoest que ens aportaran aires càlids africans i el solet que ja comença a escalfar més que no pas al desembre o gener, sembla que ens esperen uns dies ben càlids per l'època que ens recordaran més a la primavera que no pas a l'hivern:





PREVISIÓ PER DIJOUS 24 DE GENER



En moments de xàfeg intens la cota podria estar per sota dels llindars indicats en el mapa.

miércoles, 23 de enero de 2013

MÉS NEVADES LA PRÒXIMA MATINADA DE DIJOUS

la pròxima matinada de dijous ens passarà per damunt una nova perturbació. Aquí la podeu veure epresentada en el mapa isobàric:
Aquesta perturbació ens portarà novament precipitacions que podran afectar gairebé qualsevol punt del territori si bé en general la majoria seran de caràter feble. Les més abundants s'esperen a les comarques del nord de Lleida i a les comarques Tarragonines. I les més dèbils a les comarques de més al nordest.

En general registres entre inap. i 5 litres si bé a les comarques del nord de Lleida i a les de Tarragona algun registre podria superar aquestes quantitats.





I el més interessant aquesta matinada les cotes de neu ja que el front arribarà de matinada i tot i que les cotes de neu per la quantitat de fred en alçada que tindrem no hauria de ser extraordinàriament baixa, en més d'una comarca es trobaran amb sorpreses blanques.

Les cotes de neu aproximadament quedarien distribuides de la següent manera:



ENFARINADA AL PRELITORAL

Així es lleva avui el dia a les serres prelitorals. Tal i com es preveia, la passada nit i matinada ha nevat a cotes baixes en questes serres.

De matinada, també h nevat lleugerament al mateix observatori Fabra de Barcelona i al Tibidabo.

Aquest és l'aspecte del Montseny aquest matí:




I montserrat:




PREVISIÓ PER DIMECRES 23 GENER



martes, 22 de enero de 2013

POSSIBLE EVOLUCIÓ PRECIPITACIONS AVUI DIMARTS

Aquesta és la possible evolució de les precipitacions per a la tarda d'aquest dimarts 22 de gener:






I aquesta podria ser-ne l'evolució ja a partir del vespre i nit:






Tot plegat amb unes cotes dinàmiques de neu que serien aproximadament les del mapa de sota. Malgrat tot, cal tenir en compte que en moments de ruixat o precipitació persistent, les cotes de neu podrien ser localment entre 200m i 300m inferiors a les indicades:




PREVISIÓ PER DIMARTS 22 DE GENER




A partir del vespre les precipitacions  s'extendran a la resta de comarques de Barcelona i Girona. No es posa en el mapa per que seria ja cap al tard.

lunes, 21 de enero de 2013

VALL DE NÚRIA AHIR DIUMENGE

De gener 2013
De gener 2013
De gener 2013
De gener 2013
De gener 2013
De gener 2013

PRECIPITACIONS I COTES NEU DILLUNS 21 GENER

Zones amb possibles precipitacions pel matí de dilluns:



Zones amb possibles precipitacions per la tarda de dilluns:


Cotes de neu per avui dilluns. Destacar que és possible que en moments de ruixat fort pugui caure neu granulada o també calabruix molt per sota de les cotes indicades. Al matí no és descartable de veure neu força per sota dels 1000m en zones planes del nord de la depresió central degut al fred acumulat de la nit:




a

PREVISIÓ PER DILLUNS 21 DE GENER



viernes, 18 de enero de 2013

ENTRADA FREDA DIMARTS-DIMECRES

La setmana vinent vindrà marcada per la gestació d'una altra zona de baixes presions a la Mediterrània que ens tornarà a enviar vents freds a casa nostra. La cota de neu serà molt baixa entre dimarts i dimecres però sembla que les precipitacions seran molt escasses. Potser podem tenir alguna sorpresa en llocs poc habituals però en qualsevol cas serien fenòmens molt anecdòtics. Aquí teniu el mapa previst per dimarts-dimecres:





I la entrada freda a 1500m que comportarà en aquest altra mapa. Tot plegat ja ho anirem seguint per si es donés el cas de possibles precipitacions:





I dimecres ja es tallari l'entrada freda i la resta de setmana les temperatures s'anirien recuperant progressivament fins el cap de setmana en que ens entrarà la falca anticiclònica però amb noves perturbacions a la recàmera per la darrera setmana de mes de gener:








A POQUES HORES DE REBRE EL TEMPORAL

La potent baixa que demà ens passarà per damunt nostre ens portarà un temporal d'aigua i vent considerable. El vent serà potent bàsicament al Pirineu i Prepirineu tal i com es pot veure observant les isòbares del següent mapa. A la resta del País, vents moderats però res excepcional:


En quant a pluges, aquestes seran copioses i per que us en feu una idea, aquesta seria la distribució del total acumulat en tot l'episodi des del vespre nit de divendres fins a mig matí de diumenge. al dir que algun registre a la cara sud de les muntanyes podria sobrepassar dels 100mm malgrat el mapa no ho indiqui:





Em quant a cotes de neu, demà dissabte al matí aquestes seran força elevades. Estarien en general en uns 1800m tot i que degut als vents intensos, es podran donar casos en que la cota estigui força per sota i casos en que estigui més amunt:



El que està clar, és que a partir de mitja tarda de dissabte, la cota de neu començarà a baixar ràpidament al Pirineu i Prepirineu fins a situar-se el dissabte nit en uns 1200m i al llarg de diumenge poder nevar a totes les cotes. Pel que fa al Montseny, iniciarà amb pluja a totes les cotes demà dissabte i al llarg de la nit i matinada de diumenge la cota podria anar baixant fins uns 1100-1200m.