DARRERA HORA

viernes, 18 de enero de 2013

A POQUES HORES DE REBRE EL TEMPORAL

La potent baixa que demà ens passarà per damunt nostre ens portarà un temporal d'aigua i vent considerable. El vent serà potent bàsicament al Pirineu i Prepirineu tal i com es pot veure observant les isòbares del següent mapa. A la resta del País, vents moderats però res excepcional:


En quant a pluges, aquestes seran copioses i per que us en feu una idea, aquesta seria la distribució del total acumulat en tot l'episodi des del vespre nit de divendres fins a mig matí de diumenge. al dir que algun registre a la cara sud de les muntanyes podria sobrepassar dels 100mm malgrat el mapa no ho indiqui:





Em quant a cotes de neu, demà dissabte al matí aquestes seran força elevades. Estarien en general en uns 1800m tot i que degut als vents intensos, es podran donar casos en que la cota estigui força per sota i casos en que estigui més amunt:



El que està clar, és que a partir de mitja tarda de dissabte, la cota de neu començarà a baixar ràpidament al Pirineu i Prepirineu fins a situar-se el dissabte nit en uns 1200m i al llarg de diumenge poder nevar a totes les cotes. Pel que fa al Montseny, iniciarà amb pluja a totes les cotes demà dissabte i al llarg de la nit i matinada de diumenge la cota podria anar baixant fins uns 1100-1200m.