DARRERA HORA

martes, 30 de agosto de 2011

POTENT TEMPESTA ENFRONT DE BARCELONA

Així es veien els núvols de la potent tempesta que a primera hora del matí s'ha format enfront de la ciutat, des del barri de Glòries de Barcelona:

De AGOST 2011


De AGOST 2011


De AGOST 2011


De AGOST 2011


De AGOST 2011


De AGOST 2011


De AGOST 2011


PREVISIÓ PER DIMARTS 30 D'AGOST





Per avui dimarts cal esperar un matí amb cels variables per alguns bancs de núvols baixos cap al litoral, alguns punts del prelitoral, centre del País i Pirineu i Prepirineu Oriental. Es poden formar algunes nuvolades sobre el mar que no es descarta que de forma molt puntual puguin arribar a donar alguna precipitació en terra ferma tot i que en la seva major part es quedaria sobre el mar.

A partir de mig matí i migdia creixeran els núvols en punts de muntanya del Prelitoral i centre del País i no es descarta que al llarg del dia es pugui formar algun ruixat o tempesta en aquestes zones. Els núvols també creixeran en punts del Pirineu on s'hi podran formar alguns ruixats i tempestes preferentment a la part central i oriental de la serralada. Avançada la tarda també podria arribar algun ruixat o resta de tempesta cap a l'extrem sud del País. A la resta del País cels força asserenats amb presència d'alguns bancs de núvols baixos en alguns trams litorals.

Els vents seran al matí de ENE girant de cara a la tarda a SSE a totes les zones marítimes.

Les temperatures avui seran molt similars a les registrades ahir dilluns.

lunes, 29 de agosto de 2011

AIXÍ COMENÇA EL DIA A BARCELONA

Abans de la sortida de sol una nuvolada entrava a la ciutat....

De AGOST 2011



I poc després, poc abans de les 8h, es tapava força el cel i queia un feble ruixat. En aquesta imatge(amb un petit esforç ocular) es poden veure tímidament les gotetes de pluja entre els ratxos de sol.

De AGOST 2011

PREVISIÓ PER DILLUNS 29 D'AGOST





Per avui dilluns cal esperar un matí amb cels variables cap al litoral i prelitoral de Barcelona i tarragona i ja amb alguna precipitació en algun d'aquests punts des de primera hora. Cap al centre del País també cels i variables i a la resta del País de moment cels més asserenats amb algun banc local de núvols baixos.

Al llarg del matí i especialment a partir de migmatí i migdia els núvols creixeran amb força cap a punts de muntanya del centre del País i del prelitoral (Montsant-Prades-Montserrat-Sant Llorenç de Munt-Montseny) i puntualment també en zones litorals de Tarragona i Barcelona. Es podran generar ruixats en aquests punts que en general no hauran de ser massa extensos ni deixar massa aigua i haurien de ser de curta durada, però que localment podran caure amb intensitat. Localment algun d'aquests ruixats podria anar acompanyat de tempesta. Independentment, creixeran també els núvols cap al sector del Pirineu i Prepirineu i també podrien caure ruixats i alguna tempesta de cara a la tarda. Alguns ruixat o tempesta també podria afectar l'extrem sud del País.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, de ENE al litoral de Barcelona i Girona i de ESE al de Tarragona. A la tarda s'anirà imposant el SSE a totes les zones marítimes.

Les temperatures seran més altes que les registrades ahir diumenge.

domingo, 28 de agosto de 2011

POSSIBLES CANVIS IMPORTANTS A LA VISTA

Per tots és sabut que a la Mediterrània Occidental i més concretament al seu litoral i prelitoral, gran part de les pluges anuals solen caure a les acaballes de l'estiu i sobretot al llarg de la tardor.

Les pluges poden caure de forma brusca, mal caigudes amb molta aigua en poca estona i en molts casos amb aigüats de caire torrencial. Això sol passar quan el primers embossaments freds en alçada es deixen caure per les nostres latituds i en interaccionar amb el mar calentet que tenim en aquesta època generen grans núvols de tipus convectiu capaços de deixar anar gran quantitats d'aigua.

Uns anys ens arriben aquestes situacions més tard a tocar d'octubre i d'altres anys fins i tot ja ens visiten al setembre. Sembla que aquest any aquest tipus de situacions es podrien avançar en el temps i de fet, analitzant mapes, a final de la setmana que ara començarem ja tindrem la primera oportunitat potencial de rebre un episodi d'aquest tipus en la zona mediterrània comentada.

El fet és que com podeu veure en aquest mapa, un embossament fred en alçada força potent es despenjarà a l'oest de la Península. De moment, a nosaltres, tal i com va passar la setmana passada ens afectarà en forma de pujada de temperatures al llarg de la setmana i quedant un xic al marge de l'inestabilitat que afectarà a la resta del centre i oest Peninsular.



Després, pot passar que pugi en diagonal de sudoest a nordest quedant la costa Mediterrània una mica al marge de tot i amb un simple augment de l'inestabilitat quan ens passi a poca distància i amb un posterior refrescament, o pot passar, com diu el següent mapa, que l'embossament ens passi literalment pel damunt de les costes mediterrànies, cosa que a hores d'ara encara és d'hora per poder precisar, però que es veu possible. Si això últim fos el que acabés passant, en molt punts de l'est peninsular, les pluges torrencials estarien a l'ordre del dia.





Ho haurem d'anar seguint!!!

AIXÍ COMENÇA EL DIA A BARCELONA

De AGOST 2011

PREVISIÓ PER DIUMENGE 28 D'AGOST





Per avui diumenge cal esperar un matí amb bancs de núvols baixos a la meitat est del País, els més abundants cap al litoral i en especial cap al sector de Tarragona i sud de Barcelona, però també presents, a estones més abundants i a estones més trencats, a la resta del litoral de Barcelona i Girona i en zones prelitorals i depresió central i més aílladament en alguns punts del interior i pirineu i prepirineu oriental. Son possibles alguns ruixats en punts del litoral de Tarragona desplaçant-se aquesta possibilitat amb el pas de les hores cap al sector Barceloní i del sud de Girona. La majoria d'aquests ruixats però, quedarien localitzats sobre el mar tot i que existeix la possibilitat que algun pugui tocar costa.

A la tarda els núvols baixos s'han de mantenir a la meitat est, segurament una mica menys abundants que al matí i independentment d'això podran créixer nuvolades cap al Pirineu i Prepirineu Oriental i serralada transversal, en principi sense risc de precipitació o màxim estirar alguna gotellada aïllada. Possibilitat encara d'algun ruixat cap al sector litoral entre el nord de Barcelona i Girona. Avançada la tarda, alguna resta de tempesta o algun ruixat podria afectar l'extrem sud del País.

Els vents seran al matí de ESE a totes les zones marítimes encara amb lleuger NNO a primera hora del matí a l'extrem nordest i girant tot plegat a SSO a la tarda a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran similars o una mica més altes i les màximes seran més altes.

sábado, 27 de agosto de 2011

FINAL DE VACANCES

Donç ja s'han acabat les vacances i ja tornem a la normalitat. Per obrir aquesta nova temporada de participació al blog ho faig amb 4 fotos que he escollit d'aquest mes d'agost. Les dues primeres son de boira de dies enrera.

Aquesta primera és de Camprodon un dia a primera hora poc després de sortir el sol:

De AGOST 2011



Aquesta altra és d'un dia molt estable al voltant de les 9 del matí i feta des del cim de Sant Antoni de més de 1300m. Un banc de boira cobria mig poble de Sant Pau de Seguries.

De AGOST 2011


I aquestes dues son d'ahir divendres dia 26 d'agost. La primera és feta des del barri de Glòries de Barcelona i amb aquesta nuvolada que poc després de migdia va afectar la zona de Montserrat i Vallès:


De AGOST 2011



I aquesta segona és del mateix dia per la tarda a Camprodon amb aquesta curiosa formació nuvolosa que més d'un va pensar que era.......

De AGOST 2011

martes, 2 de agosto de 2011