DARRERA HORA

sábado, 31 de marzo de 2012

AIXÍ COMENÇA EL DISSABTE

Així comença el dissabte des del brri de Glòries de Barcelona:

De MARÇ 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 31 DE MARÇ




Per avui dissabte s'espera un dia molt asserenat arreu del País amb presència d'algunes bandes de núvols prims al matí per l'extrem sud del País que a mesura que avanci la jornada podrien extendre's una miqueta més per altres comarques del centre i sud del País. A partir de migdia i tarda, podran créixer alguns núvols d'evolució cap al Pirineu dels quals no se n'espera precipitació.

Els vents al matí seran de SSE al litoral de Tarragona, SSO al de Barcelona i Girona i NNE a la resta de litoral Gironí. A la tarda s'imposarà el SSO a tot el litoral excepte a lextrem nord on es mantindrà el NNE.

Les temperatures es mantindran segons les zones molt similars o lleugerament més baixes que les registrades ahir.

viernes, 30 de marzo de 2012

TENDÈNCIA METEOROLÒGICA SETMANA SANTA

Com us comentava dimecres en aquest mateix blog, la setmana santa sembla que serà mogudeta i que estarem entretinguts meteorològicament parlant.

Aquesta és la situació que teníem ahir dijous on si us hi fixeu teniem un embossament fred aïllat al sudoest Peninsular que provocava inestabilitat en aquella zona:



Fixeu-vos com aquest dissabte, aquell embossament fred s'eixample més, abarcant encara més zones de la Península Ibèrica. Nosaltres encara quedaríem fora del seu radi d'acció aquest dissabte, però ja notaríem que els cels no son completament asserenats ja que tindriem presència d'alguns núvols prims. Poca cosa de moment.



Entre diumenge i dilluns, l'embossament fred que estava aïllat, es reintegra amb el gran solc fred que circula com és habitual a més latitud per Europa i deixarà d'estar aïllat i es crearà un solc en alçada sobre la Península. Aquest reintegrament i formació del solc en alçada es configuraria de forma definitiva al llarg de la jornada de dilluns.

Això comportarà que diumenge, dia de rams, ja tinguem encara més presència de núvols prims que dissabte i a més aparició dels primers ruixats i tempestes de moment però, bastant enquadrats cap al Pirineu i Prepirineu, difícilment en d'altres zones. Dilluns l'inestabilitat aniria a més i els ruixats i tempestes ja s'anirien extenent per d'altres zones del País sense fer-se encara generals:



Entre dimarts i dimecres, el solc en alçada anirà agafant cada vegada més cos degut a l'injecció d'aire fred en alçada que anirà rebent del gran solc fred Europeu al que ja estarà plenament integrat.

Nosaltres estarem situats de ple a la banda més activa del solc, és a dir, a la zona de més divergència en alçada i a més a la seva zona de vorticitat positiva, és a dir, a la zona amb més facilitat pels ascensos i creació de grans núvols. En definitiva, que entre dimarts i dimecres, l'inestabilitat s'accentuaria encara més i els ruixats i tempestes la es podrien fer força generals, amb calamarsades freqüents i amb baixada de temperatures cada vegada més clara i neu abundant a les muntanyes.

A diferència del temporal de la setmana passada en que va ploure abundantment i de forma molt general, en aquest cas parlaríem de precipitacions de distribució molt més irregular com sol passar en situacions de tempestes. Malgrat tot, a gairebé tot arreu, un dia o altra de la setmana acabaran tenint precipitació:



Per divendres sant semblaria que el solc en alçada podria començar a perdre pistonada i per tant l'inestabilitat anar clarament a la baixa al tram final de la setmana santa. Malgrat tot queden molts dies pels 4 dies més festius de la setmana(els 4 últims) i es fa molt difícil ara mateix assegurar que la cosa podria millorar a partir de divendres. Us recomano seguir la informació d'aquest blog ja que dilluns vinent us faré cinc cèntims del que ens podria devenir més enllà de divendres sant:



I per acabar comentarem el que s'espera que facin les temperatures. Ahir dijous fixeu-vos que a Catalunya estàvem dins aquesta zona groga de temperatures més càlides:



De cara a dilluns ja serien colors més verdosos, és a dir, ja serien temperatures més fresquetes:



I de cara a dijous sembla que tocarien fons i l'ambient es faria força frescot que ens recordaria que la xaqueta encara l'hem de tenir ben a ma:



Com deia abans, recomano que seguiu l'informació d'aquest blog ja que dilluns inentaré fer-vos cinc cèntims del que ens pot devenir meteorològicament parlant els 4darrers dies de la setmana santa, és a dir, de divendres sant fins el dia de la mona.

PREVISIÓ PER DIVENDRES 30 DE MARÇ





Per avui divendres s'espera un matí molt asserenat arreu del País.

A la tarda els cels es mantindran molt asserenats arreu del país, però amb aparició de bandes de núvols prims especialment a la meitat nord del país. De cara al vespre alguns núvols prims també podrien treure el nas per l'extrem sud.

Els vents seran de SSE al litoral de Tarragona, SSO al de Barcelona i Girona i NNE a la resta de litoral Gironí.

Les temperatures es mantindran molt similars a les registrades ahir dijous.

jueves, 29 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DIJOUS 29 DE MARÇ




Per avui dijous s'espera un dia molt asserenat arreu del País, només destacant el creixement d'alguns núvols a la tarda cap al Pirineu.

Els vents seran al matí de ESE a tot el litoral girant a la tarda a SSO a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes es mantindran estables i les màximes seran més altes.

miércoles, 28 de marzo de 2012

VÉNEN CANVIS

Se que molts de vosaltres esteu pendents del que podria passar meteorològicament parlant aquesta setmana santa.

Sense entrar massa en detalls, comentar que els meteogrames ja comencen a donar pistes de que el temps que tindrem serà més aviat revoltat a partir ja del dia de rams i amb tendència a anar revoltant-se una mica més a mesura que avnci la setmana. Aquí teniu com exemple aquest meteograma previst per Barcelona:



Com ja he dit no entro en detalls per que enre avui i demà faré una entrada en aquest blog on explicaré amb més detall tot plegat.

Fixeu-vos però en el meteograma. En l'espai horitzontal superior es representa la nuvolositat. Com podeu veure, a partir de dissabte, ja podrem anar veient més núvols. I la setmana vinent, la primera meitat de setmana, els núvols encara aniran a més. I parlem de Barcelona, imagineu si a Barcelona que és zona litoral on normalment es manifesta menys l'inestabilitat ja ens augmenten força els núvols, com podrà ser el temps a la resta del Pais on els ruixats i tempestes podrien estar a l'ordre del dia la setmana vinent.

Com us deia, entre avui i demà intentaré analitzar amb més precisió el que ens pot devenir aquesta setmana santa, que a priori sembla que serà "moguda", com a mínim la primera meitat de la mateixa.

PREVISIÓ PER DIMECRES 28 DE MARÇ



Per avui dimecres s'espera un matí molt asserenat arreu del País.

A partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i en alguns punts del Prepirineu i muntanyes de la meitat nord. Avui disminueix molt el risc de ruixats tot i que no se'n descarta algun de molt local entre el Pirineu central i occidental i potser també algun cap al sector del Cabrerès. Molt poca cosa si és que es presenten. A la resta del País es mantindran els cels asserenats tota la tarda.

La cota de neu estarà situada en uns 1900-2000m.

Els vents seran tota la jornada de ENE al litoral Gironí i de ESE al de Tarragona i Barcelona.

Les temperatures seran més altes.

martes, 27 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DIMARTS 27 DE MARÇ



Per avui dimarts s'espera un matí força asserenat arreu del País amb creixement de núvols d'evolució a partir de migdia al Pirineu i zones de muntanya de la resta del País.

A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que podrien deixar algun ruixat al seu sector més occidental. També podran créixer alguns núvols en punts de muntanya de la resta del País que en la majoria de casos no donaran precipitació tot i que no es descarta que de forma molt local, algun d'aquests núvols pugui créixer suficientment com per donar algun ruixat local en algun punt de la serralada prelitoral o muntanyes del centre del País que fins i tot pugui acabar generant algun fenòmen tempestuós molt local.

La cota de neu estarà situada en uns 1800-1900m.

Els vents seran tota la jornada de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran una mica més baixes i les màximes seran més altes.

lunes, 26 de marzo de 2012

CAP DE SETMANA A COSMOCAIXA

Aquest cap de setmana, amb motiu del dia meteorològic mundial 2012, a Cosmocaixa s'han estat fent unes jornades amb conferències, tallers i concurs de fotos com cada any per aquestes dates.

Aquí teniu tres imatges del cap de setmana de Cosmocaixa:

De MARÇ 2012


De MARÇ 2012


De MARÇ 2012


Com sempre en aquest tipus de jornades, ens trobem aficionats i també professionals que ens apassiona la meteorologia i la fotografia. Aquí foto de grup d'alguns aficionats i professionals del mundillo. Fotografia per cert, del més que conegut Josep Martinez Castro:



I imatge d'ahir diumenge tarda del moment en que l'Eloi Cordomí i la Mònica Usart es disposaven a iniciar un taller sobre previsions meteorològiques:

De MARÇ 2012


Gran cap de setmana!! L'any vinent hi tornem!!

PREVISIÓ PER DILLUNS 26 DE MARÇ




Per avui dilluns s'espera un matí força asserenat a bona part del País, amb alguns núvols prim cap al nordest del país i amb creixement de nuvolades a partir de mig matí i migdia en punts del Pirineu i prepirineu que ja a partir de migdia podrien deixar anar algun primer ruixat en algun punt d'aquestes zones.

A la tarda les nuvolades ja seran prou desenvolupades com per generar ruixats en diferents punts del Pirineu i Prepirineu preferentment central i occidental i amb possibilitat també d'algun fenòmen tempestuós local que podria anar acompanyat de calamarsa. Creixement també d'alguns núvols d'evolució en punts del Prelitoral, en aquest cas però sense el desenvolupament suficient com per generar precipitació. A la resta del País cels molt asserenats.

La cota de neu estarà situada en uns 1800m.

Els vents seran tota la jornada de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes no experimentaran canvis significatius i les màximes seran més baixes.

domingo, 25 de marzo de 2012

EVOLUCIÓ DEL TEMPS PRÒXIMA SETMANA

La setmana que demà iniciarem, es presenta en general força tranquila, tot i que amb certs matissos que ara us comentaré.

Avui diumenge, la situació ve dominada per l'anticicló que està situat a l'alçada de les Britàniques i que te associada aquesta llengua d'aire més càlid en alçada(color taronja)que emergeix des del nord d'Àfrica fins les Britàniques agafant-nos a nosaltres dins el seu radi d'acció. Per tant avui, hem d'esperar un dia molt similar al d'ahir, potser a darrera hora de la tarda amb alguns núvols més que ahir en punts de muntanya de la meitat nord del País. Res destacable:



Demà dilluns però, alguna cosa comença a canviar. L'anticicló segueix ancorat en la mateixa posició que avui diumenge i fins i tot, en alçada es pot observar que es reforça l'aire càlid que porta associat(color taronja intens)just en el seu centre.

Aquí a Catalunya però, una minúscula llengüeta d'aire fred es pot intrometre en aquest terreny anticiclònic i afectar-nos una miqueta:




Segurament, aquesta llengüeta d'aire fred prevista per demà dilluns, la podreu veure millor en aquest mesoescalar previst per demà. La llengüeta porta temperatures al seu interior de l'ordre dels -24ºC que no és res de l'altra mon, però que en aquesta època i tot i estar dins de terreny anticiclònic, com que tenim ja temperatures diurnes una mica càlides, només que es trobin alguna bosseta humida a capes mitges ja poden detonar en alguns ruixats i tempestes:



I efectivament, en aquest mapa de humitats a capes mitges, podeu veure com coincidint amb l'arribada d'aquesta llengüeta d'aire fred, aquesta es trobarà bosses d'humitat(colors blaus)en el sector nordoest del País. Això podrà provocar demà dilluns en aquella zona alguns ruixats i també podria presentar-se algun fenòmen tempestuós local.

Difícilment aquestes precipitacions podrien evolucionar cap a d'altres zones del país, perque es formarien precisament en aquest sector nordoest i com que els vents en aquella alçada de capes mitges tal i com també podeu veure en el mapa, serien de est i sudest, aquestes nuvolades evolucionarien cap a l'Aragó i no cap a d'altres sectors de nostre País:




Després d'aquesta petita inestabilització de demà dilluns, tot torna a estabilitzar-se. Aquí podeu veure aquest mapa previst per dimecres en que es pot veure que l'anticicló segueix sobre les Britàniques i nosaltres dins el seu radi d'acció. Tot i que en alçada no tenim masses càlides destacables, tampoc tenim bosses fredes i de fet si us fixeu, la llengüeta freda que ens afectaria dilluns, ja s'hauria enretirat.




Però atenció que de cara al cap de setmana per que l'anticicló que estava a les Britàniques desaparéix per complet i deixa lliure a via d'entrada a fronts de caire Atlàntic que si be a nosaltres per norma no ens porten situacions de precipitacions generals, en aquest cas, com que portarà força fred associat en alçada i estem a la primavera amb temperatures diürnes en superfície ja més càlides, si és d'esperar una inestabilització important del temps amb repunt de ruixats i tempestes en força punts del País que a mesura que vagi apropant-se el cap de setmana anirem concretant.


PREVISIÓ PER DIUMENGE 25 DE MARÇ





Per avui diumenge s'espera un dia molt asserenat a totes les comarques. Avançada la tarda poden créixer núvols en punts del Pirineu, Prepirineu i algunes zones de muntanya de la meitat nord. Malgrat no s'esperen precipitacions, no es descarta que d'aquests núvols es pugui escapar alguna gota entre la Cerdanya i el nord del Berguedà i Alt Urgell. Presència d'alguna boira matinal en algunes valls.

Els vents seran al matí de ESE a l'extrem nord del litoral i de SSE a la resta de zones marítimes. A la tarda s'imposarà el SSO a tot el litoral.

Les temperatures seran més altes.

sábado, 24 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 24 DE MARÇ




Per avui dissabte s'espera un dia molt asserenat a totes les comarques només amb aparició d'algun núvol d'evolució poc important a la tarda en alguns punts del Pirineu. Presència d'algunes boires matinals en algunes valls.

Els vents seran al matí de ENE a totes les zones marítimes girant a la tarda a ESE.

Les temperatures avui seran més altes.

viernes, 23 de marzo de 2012

MAPA ESQUEMÀTIC DEL TEMPORAL D'AQUESTS DIES

Aquí teniu aquest mapa del SMC en el que es veu amb claretat que el temporal que hem viscut aquesta setmana, ha estat de primera divisió amb pluges generals, persistents i molt abundoses:

PREVISIÓ PER DIVENDRES 23 DE MARÇ





Per avui divendres s'espera un matí força asserenat a bona part del País, només destacant la presència d'alguns núvols a l'extrem nordest del País. Presència avui de força boires a primera hora del matí en punts de la Depresió Central i d'altres zones enclotades del País.

A la tarda podrien aparéixer alguns intervals de núvols pel terç nord, potser una mica més freqüents cap al nordest, que podrien deixar els cels variables en aquella zona. Avançada la tarda podrien arribar alguns núvols prims per l'extrem sud del País. A la resta del País, cels molt asserenats.

Els vents seran al matí de NO a l'extrem sud del litoral, NNO a l'extrem nord i NNE a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el NNO a l'extrem nord del litoral, bufarà el NNE a la Costa Brava i s'imposarà el ESE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes més altes.

jueves, 22 de marzo de 2012

CAU EN PICAT EL RISC D'INCENDI

La millor notícia sens dubte de l'actual temporal de pluges és que ha regat de forma considerable tot el territori fent disminuir de forma contundent el risc d'incendi a casa nostra.

Si recordeu la setmana passada aquest mateix mapa, tot estava en colors grocs, taronges i vermells, res a veure amb el mapa actual que presenta aquest aspecte que tan ens agrada de veure:



Enrera queden donç els récords de major nombre d'incendis que per degràcia superàvem la setmana passada. Adéu donç als incendis, al menys durant una temporadeta.

PREVISIÓ PER DIJOUS 22 DE MARÇ





Per avui dijous s'espera un matí encara molt ennuvolat a gran part del país amb obertura ja de clarianes per les comarques Tarragonines on a mesura que avanci el matí cada vegada hi dominaran més estones de sol. Pel que fa al centre i nord del país es mante tot el matí el risc de precipitacions de caràcter feble a moderat que concretament a les comarques de Girona, nord de Barcelona, Pirineu i Prepirineu encara podran tenir intensitat entre moderada i forta i encara amb possibilitat d'algun fenòmen tempestuós.

A la tarda es mantindran els cels molt ennuvolats al Pirineu i extrem nordest del País on encara es mantindrien les precipitacions. A la resta de la meitat nord, cada vegada més clarianes amb risc encara d'algun ruixat aillat. Pel que fa al centre i sud del País, domini ja dels cels força asserenats.

La cota de neu avui anirà baixant fins als 1200m en zones del Pirineu i fins a uns 1500m a la resta.

Els vents seran al matí de ONO al litoral Tarragoní i de ESE a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el ONO al litoral Tarragoní i els vents seran molt variables i canviants a la resta de litoral amb predomini de ESE a la Costa Central i entrada de NNO avançada la tarda i vespre al nord del litoral.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes més altes. On es notarà més la pujada de màximes serà a tota la meitat sud del País.

miércoles, 21 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DIMECRES 21 DE MARÇ




Per avui dimecres s'espera un dia ennuvolat i amb pluja generalitzada a totes les comarques catalanes. Tot i que a primera hora del matí encara hi hagi zones on la pluja no hi sigui present, mica en mica aquesta anirà fent-se present arreu. Les pluges seran en la majoria de casos persistents i de intensitat moderada tot i que localment podran ser de forta intensitat.

A les comarques de Barcelona i Girona pot donar-se alguna tempesta embeguda que en cas de presentar-se podria deixar anar registres de precipitació molt elevats en poca estona de temps. Les acumulacions de pluja de tota la jornada poden ser bastant importants en algunes comarques.

La cota de neu s'enfilarà fins els 1700m al Pirineu més occidental i fins a uns 1900-2000 a l'oriental.

Els vents seran tot el dia de ESE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes més baixes.

martes, 20 de marzo de 2012

TEMPORAL DE PLUGES GENERALS

Al llarg de la pròxima nit i matinada i tota la jornada de demà dimecres, ens trobarem en una zona de batalla entre l'aire fred que tindrem en alçada i els vents humits i temperats d'origen marítim que ens entraran a tots els nivells. En aquest mapa isobàric podem veure com ens trobem en aquesta zona de batalla(cercle vermell)tant Catalunya com Aragó:



Per una banda tindrem vents de xaloc en superfície amb aportació notable d'humitat:



També aportació d'humitat a uns 3000m amb aquests vents que arrencaran del nord d'Àfrica i que per tant a més, seran de caire càlid i faran enfilar la cota de neu respecte la que hem tingut les darreres hores



L'entrada d'aire càlid a 3000m comentada anteriorment, podrà generar més diferencial tèrmic entre aquesta capa i els 5500 on ens anirà entrant una bossa freda i això pdrà afavorir que els núvols encara es puguin inflar més i produir encara més precipitacions, a banda de poder tenir possibilitats d'algunes tempestes embegudes entre la pluja persistent que facin inflar encara més els registres de precipitació:



En definitiva, ens espera una nit i matinada i tota la jornada de demà dimecres passada per aigua, amb pluges generals, persistents i generoses. En molts casos es podran obtindre registres entre 30 i 50mm i localment alguns registres superiors, sense descartar algun registre puntual superior als 100mm.

HA COMENÇAT LA PRIMAVERA

Imatge de la terra en el moment just en que començava la primavera aquesta matinada:

PREVISIÓ PER DIMARTS 20 DE MARÇ





Per avui dimarts s'espera un matí encara a primera hora amb cels força asserenats a moltes comarques tot i que la tendència és a anar quedant els cels variables a tot el País i que els núvols vagin a més de forma progressiva. Ja podrien aparéixer algunes primeres precipitacions per l'extrem sud de les comarques Tarragonines. A primera hora hi podran haver bancs de boira en punts del nord de la Depresió Central.

A la tarda els núvols aniran en augment i anirà quedant una tarda ennuvolada a la majoria de comarques, tret segurament del sector nordoest del País on encara restaran els cels variables. A mesura que avanci la tarda les precipitacions aniran guanyant terreny per l'est de les comarques Tarragonines on podran tenir entre feble i moderada intensitat i s'acabaran imposant ja avançada la tarda i vespre a bona part de la meitat sud del País. Avançada la tarda i sobretot de cara al vespre les precipitacions també aniran fent presència a l'est de les comarques de Barcelona i de Girona, en aquest cas d'intensitat més feble.

La cota de neu estarà situada en uns 1200m en un principi però amb tendència a enfilar-se a mesura que avanci la tard i vespre.

Els vents seran al matí de ONO a l'extrem sud del litoral i de NNE a la resta de zones marítimes. A la tarda s'anirà imposant el NNE a tot el litoral.

Les temperatures seran similars a les registrades ahir o lleugerament més baixes.

lunes, 19 de marzo de 2012

NUVOLADA MATINAL AVUI DILLUNS A BARCELONA

De MARÇ 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 19 DE MARÇ




Per avui dilluns s'espera un matí encara amb cels força asserenats a bona part del País, amb nuvolades davant el litoral que al llarg del matí no es descarta puguin deixar alguna precipitació en algun punt del litoral comprès entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava. Cels variables també cap al Pirineu on poden caure algunes febles nevades al seu vessant més occidental. A partir de migdia creixement ràpid de nuvolades en punts de muntanya de la meitat nord i prelitoral i ja podria aparéixer algun primer ruixadet cap al sector oriental del Pirineu i potser nord del Prelitoral.

A la tarda els núvols aniran en augment a totes les comarques i els cels aniran quedaran variables. Son possibles ruixats i tempestes en qualsevol punt del País, si bé els més probables es donaran en zones del Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i comarques de Barcelona i Girona. Son possibles fenòmens tempestuosos que localment podrien caure amb intensitat i anar acompanyats de calamarsa.

La cota de neu estarà situada en uns 700-800m al Pirineu i sobre uns 1200m a la resta del País, localment per sota d'aquesta cota en moments de forta precipitació degut a possibles desplomaments.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, NO a l'extrem sud i litoral Tarragoní i de ESE entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava. A la tarda es mantindrà el NNO a l'extrem nord del litoral i s'anirà imposant el ESE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures amb clara tendència a la baixa.

domingo, 18 de marzo de 2012

DEMÀ DILLUNS SOVINTEJARAN ELS RUIXATS I TEMPESTES

Aquí teniu el mapa actual a 5500m d'alçada. Veiem aquest embossament fred(en color verd) entrant ja pel nordoest de la Península en forma de front:



Demà dilluns, aquest fred associat al front, quedarà estancat i aïllat cap al nord de la Península amb temperatures pròximes a la seva part més freda, entre els -30ºC i els -31ºC.



Segurament, veure-ho molt millor aquest embossament fred en alçada en aquest mapa mesoescalar previst per demà dilluns. Catalunya estarem a la seva banda est que sempre és la més activa. A mesura que vagi entrant l'embossament al damunt nostre i amb l'aire força càlid dels darrers dies que ja hem anat acumulant en superfície, tot plegat afavorirà que les nuvolades creixin amb gran facilitat durant la jornada de demà.



Els núvols creixeran amb molta força en molts punts del País, especialment Pirineu, Prepirineu i també en mols punts del Prelitoral, però de fet ho podran fer en qualsevol punt del País al llarg del dia. A banda dels ruixats, els fenòmens tempestuosos tambe podran ser freqüents i com que hi haurà prou aire fred en alçada, les calamarsades també podran fer acte de presència en força comarques.

Tot plegat acompanyat d'una baixada moderada de temperatures. Fixeu-vos en el mapa actual de temperatures a 1500m d'alçada. Les temperatures avui diumenge encara son àmpliament positives, de l'ordre dels 5ºC a Catalunya amb aquests colors grogs:




Per demà dilluns fixeu-vos que a 1500m ja ens entren aquests colors verds amb temperatures que a aquella alçada ja podran ser de 0ºC o inferiors, amb la qual cosa demà es altament probable que es veigi nevar en moltes muntanyes del País per damunts de 1200m o fins i tot localment per sota d'aquesta cota.