DARRERA HORA

martes, 31 de enero de 2012

NEVADES A LA VISTA

Atenció a l'episodi de fred i precipitacions que encetem demà dimecres i que es podrà perllongar fins dijous matinada i potser matí en algunes comarques. No tant per les quantitats de precipitació que es podran recollir que seran entre minces i modestes en general sinó per que moltes d'elles seran en forma de neu amb les afectacions que això sol comportar al territori.

Aniré al grà per que sinó aquesta entrada es podria fer eterna i no entraré en masses detalls.

Mireu...Demà a migdia i tarda ja tindrem configurada aquesta baixa cap al País Valencià:



En aquesta posició inicial, les bosses humides a 700Hpa que son les que afavoreixen les precipitacions en aquestes situacions, afectaran amb els seus màxims les comarques Gironines i nord-Barcelonines. Per tant, demà a entre el migdia i sobretot tarda serien aquestes comarques les afectades per les precipitacions més abundants. Degut a que son vents d'origen marítim, cal esperar que siguin les comarques de més a l'est les més afavorides.



Va avançant dimecres i arribem al vespre. La baixa es desplaça cap a les Balears.



Les bosses humides a 700Hpa començen a afavorir ja més plenament les comarques Barcelonines i també les Tarragonines. Lògic per que amb aquesta posició els vents humits incidirien més cap al centre i sud del Litoral. En canvi a les comarques Gironines tot aniria girant més a nordest marcat, vent més fred però a l'hora més sec que faria que allà lentament al vespre i nit anessin remetent les precipitacions.



Arribem a la matinada-matí de dijous. La baixa comença a fer camí cap a l'est de les Balears.



Els vents van girant cada vegada més a nordest més freds però més secs i per tant ls bosses humides cada vegada van més a la baixa resistint com poden entre la Costa Central el nord del litoral de Tarragona. Les precipitacions per tant anirien restringint-se cada vegada més en aquestes àrees:



I atenció al que podria passar(estaria per confirmar) dijous avançada la tarda i vespre en que si us fixeu, les isòbares que eren marcadament de nordest fred i sec, viren per unes hores un xic més a est arreplegant una mica d'humitat:



Això podria crear un front de retrocés(això estaria per confirmar) que ens entraria pel nordest i que podria arribar a donar ruixats de neu a qualsevol cota en un primer moment a les comarques Gironines desplaçant-se cap a les de Barcelona. Així ho podem veure en aquest mapa d'humitat a 700Hpa per la tarda vespre de dijous:




Així donç i resumint després de l'exposat:

Demà dimecres dia molt ennuvolat a tot el País. Al matí ja podria sorgir algun ruixat aíllat difícil d'ubicar però en general aguantarà.

A mesura que avancin les hores, especialment a la tarda, aniran generant-se ruixats a les comarques de Girona i nord de Barcelona els més importants a litoral i prelitoral on podran ser entre febles i localment moderats però també podran formar-se'n cap a més a l'interior d'aquestes zones en general de caràcter feble. De fet, de ruixats se'n podran crear en d'altres punts del País però sempre molt més dispersos i febles i fins i tot hi haurà algun punt on no arribi a precipitar.

Al vespre-nit tendència a anar-se desplaçant les precipitacions cap a les comarques de Barcelona i Tarragona especialment les del Prelitoral i Prelitoral però també arribarien a la Catalunya Central a l'hora que anirien desapareixen les de Girona i nord de Barcelona. En aquestes zones les precipitacions podrien ser entre febles i moderades i localment de certa intensitat ja que en entrar m´s aire fred en alçada s'afavoreix molt més la creació de núvols més efectius. Aquestes precipitacions anirien perdent pistonada a mesura que ens acostem al matí moment en que lentament anirien fent-se més febles i més disperses fins acabar desapareixent per complet.

La cota de neu dimecres en general seria d'uns 800m tot i que a la zona de Girona ja podrien iniciar-se en uns 500-600m baixant ràpidament de cota al vespre a 200-300m esporàdicament per sota. Entrada la nit cota ja de 200-300m a bona part del País baixant progressivament fins a nivell de mar avançada la matinada i matí de dijous.

I deixem en condicional el front de retrocés que us comentava pel vespre i nit de dijous a divendres per que la cosa encara no està del tot clara.

Bé, donç aquesta és la meva opinió del que pot passar però entre aficionats i professionals hi ha opinions per tot per que és una situació molt complicada de preveure. Per tant, a seguir-ho minut a minut i sobretot esteu atents a les previsions de demà al matí a primera hora per si hi ha canvis de darrera hora en la posició de la baixa.

CANVI AMB MAJÚSCULES

Aquí teniu un meteograma previst per la zona de la Costa Central. Per enmarcar!! Jo crec que en tota la era informàtica mai no s'ha vist un meteograma amb tan de fred a tan poquetes hores vista, amb temperatures que gairebé assolirien els -15ºC a 1500m:



Sembla força segur que a partir de demà dimecres i especialment a partir de dijous les temperatures baixaran amb força a tots els nivells. El cap de setmana podríem tenir les temperatures més baixes dels darrers anys, potser del que portem de segle XXI.

En el capítol de precipitacions semblaria que demà dimecres iniciaríem un episodi de precipitacions que es podria mantenir en certes comarques fin dijous a tocar de migdia. La cota de neu s'iniciaria demà en cotes encara no molt baixes però ja la matinada de dijous estaríem parlant de cotes de neu a nivell de mar.

Aquest vespre i mapes amb mà, intentaré afinar al màxim el que pot donar de sí aquest episodi de precipitacions cosa que ara no es pot fer per que al tractar-se d'una mesobaixa, els mapes encara ballen molt en quant a l'afectació i durada de les precipitacions. Fins i tot hores d'ara hi ha mapes que només veuen alguns ruixats aíllats per que no s'arriba a crear la mesobaixa.

Al vespre ho intentem desgranar tot plegat!!

PREVISIÓ PER DIMARTS 31 DE GENER




Per avui dimarts s'espera un dia molt variable arreu del País en la seva majoria de núvols alts i mitjos que podrien ser molt més abundants de cara a la tarda. Cap a l'extrem nordest i al Pirineu els núvols podrien ser més compactes i estar els cels més ennuvolats. S'esperen precipitacions entre febles i moderades a la cara nord del Pirineu i zones d'influència i també s'esperen precipitacions més disperses i de caràcter feble a la resta de la serralada així com també de forma encara més local a l'extrem nordest del País.

La cota de neu estarà en uns 900-1000m baixant ràpidament de cota avançada la tarda.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral. A la resta de litoral els vents seran de ONO, girant a la tarda transitòriament a OSO entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava.

Les temperatures avui seran més altes.

lunes, 30 de enero de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 30 DE GENER





Per avui dilluns s'espera un matí amb cels molt asserenats arreu del País. Avançat el matí podrien aribar alguns núvols pel sector nordoest. Presència d'alguns bancs de boira cap a la Depresió Central que s'aixecaran màxim cap a mig matí.

A la tarda la tendència és que vagin arribant núvols de tipus alt i mig que d'una manera o altra s'aniran extenent per tot el País a mesura que avanci la tarda i vespre.

Els vents seran tot el dia de NNO a totes les zones marítimes potser a les hores centrals del dia amb OSO a la Costa Central.

Les temperatures avui seran clarament més baixes.

domingo, 29 de enero de 2012

IMATGES D'AHIR TARDA

Imatges d'ahir tarda de les platges del Poblenou amb nuvolades que creixien a la zona i que van deixar anar un ruixat intens just abans de fer les fotos que va deixar 4mm en poca estona i deixant algun bassal considerable d'aigua:

De GENER 2012


De GENER 2012


De GENER 2012

EN LES DARRERES HORES....

Ahir vespre els ruixats van començar a generar-se especialment al nordest tal i com s'esperava i van acabar afectant zones del litoral tal i com es pot veure en aquesta seqüència de radar:



Després també es van anar generant nuclis de precipitació potents enfront la Costa Central però que de matinada que seria quan hauria pogut ser més baixa la cota de neu ja no han estat capaços de tocar terra malgrat alguns mapes mostraven aquesta possibilitat:



Tal i com també s'esperava es van generar fenòmens tempestuosos degut a la presència de molta inestabilitat. Aquí teniu el mapa de llamps:



La primera oportunitat de veure or blanc a cotes molt baixes ens ha fet el salt però de ben segur que aquesta pròxima setmana en tindrem una nova oportunitat i potser més clara que no pas la de la passada nit en la que depeniem plenament del fenòmen local del rebuf.

PREVISIÓ PER DIUMENGE 29 DE GENER




Per avui diumenge s'espera un dia amb cels molt variables a la meitat nord, especialment comarques del nordest i cels més asserenats tot i que també amb pas d'alguns núvols cap a la meitat sud.

Cap a les comarques de Girona i Barcelona es poden generar nuclis de precipitació en els núvols, que deixarien veure les anomenades virgues penjant del núvol però que en la majoria de casos no arribaria la precipitació a terra. Tot i així no es descarta que de forma molt local en qualsevol dels punts citats, es puguin veure caure 4 flocs anecdòtics que per la seva poca rellevància no he arribat ni a simbolitzar en el mapa.

Independentment d'això, a la cara nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat tota la jornada i amb nevades febles a la zona. Presència d'alguna banc de boira local a primera hora del matí en algunes valls del centre del País.

La cota de neu estarà en uns 100-200m, esporàdicament per sota d'aquesta cota.

Els vents seran tot el dia de NNO a totes les zones marítimes.

Les temperatures avui seran clarament més baixes.

sábado, 28 de enero de 2012

ESPERANT LA PRÒXIMA NIT-MATINADA

Donç sí...Esperant a que aquí al litoral ens arribi aquesta possibilitat de veure ruixats i potser fins i tot alguna tempestona, la pròxima nit i matinada. Especialment Costa Central i Maresme. Recordeu que la cota de neu ja la podríem tenir en uns 200-300m i puntualment per sota en moment de xàfeg intens.

Aquí teniu una petita mostra d'alguns models que veuen la possibilitat. N'hi ha més però tampoc volia omplir de mapes aquesta entrada:




S'ACOSTA LA BOSSA FREDA

Ja es va acostant la bossa freda cap a casa nostra. De moment i mirant meteosat que en aquests casos és més eficient que no pas els models, podem observar que la bossa de moment viatja més a l'oest del que en un principi es preveia. Aquí teniu la previsió que en feia el model al seu pas per França:



I aquí teniu segons el meteosat de mig matí la situació real de la bossa. Per identificar-la heu de fixar-vos en el front de núvols en forma de "v" que hi ha per sobre dels Pirineus i que discorre pel bell mig de França. Aquest front és límit est de la bossa.



N'anirem seguint la seva evolució per que recordeu que depenent de si passa més a l'est o més a l'oest a l'arribar a Catalunya podria fer variar substancialment el temps que se n'espera.

PREVISIÓ PER DISSABTE 28 DE GENER





Per avui dissabte s'espera un matí encara amb força núvols a la meitat est del País amb tendència a anar-se trencant a mesura que passin les hores. A la meitat oest hi haurà moltes més clarianes ja de bon matí. Encara a primera hora es poden anar reproduïnt algunes precipitacions febles en forma de ruixats dispersos que ràpidament haurien d'anar desapareixent. Malgrat tot és possible que a partir de migdia altra vegada es tornin a reproduir nous ruixats en punts de muntanya de l'interior de Girona i nord de Barcelona.

A la tarda, l'arribada d'un pronunciat embossament fred en alçada farà que els núvols puguin créixer amb rapidesa a molts punts de la meitat nord, especialment comarques interiors de Girona i del nord de Barcelona, però també d'altres punts de la resta de la meitat nord i donar lloc a ruixats de curta durada que localment podrien anar acompanyats de calamarsa petita i/o neu granulada. Aquests ruixats tindran tendència a anar evolucionant a mesura que passin les hores també cap a zones litorals entre la Costa Central i la Costa Brava.

La cota de neu estarà en uns 800-900m al matí baixant de cara a la tarda a 500-600m i esporàdicament per sota en moments de xàfeg intens.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral, NNE a la Costa Brava, ONO a l'extrem sud i al litoral de Tarragona i ESE al voltant de la Costa Central i sud de la Costa Brava.

Les temperatures avui experimentaran un comportament curiós. Les màximes encara es mantindran força similars a les d'ahir i les mínimes no s'enregistraran al matí sinó a tocar de la pròxima mitjanit moment en que s'apreciarà un descens tèrmic brusc a tot el País.

viernes, 27 de enero de 2012

TEMPS CAP DE SETMANA

A partir d'avui mateix en que s'ha iniciat un descens tèrmic a tots els nivells i molt especialment a partir d'aquest cap de setmana que iniciem, en que el descens tèrmic es consolidarà amb escréix, podem dir que donem el tret de sortida a la primera onada de fred d'aquest hivern. I per ser la primera no està gens malament la pinta que te de poder-se convertir en una de les més riguroses en molts hiverns. Però d'això ja en parlarem en una altra entrada.

Ara toca analitzar una mica el que pot passar aquest cap de setmana ja que es presenta força interessant malgrat a nivell general de Catalunya no passarà massa cosa i només destacarà el comentat descens tèrmic molt marcat.

Demà dissabte comença a entrar pel nord del País una bossa freda en alçada a uns 5500m amb temperatures al seu centre de l'ordre dels -36ºC. En aquest mapa podeu veure com demà tarda inicia la seva penetració pel nord:



Els vents demà dissabte tarda seran de nord i nordoest als dos extrems del Pais i com sol passar moltes vegades, entre tots dos vents es crea aquest passadís de vents d'origen marítim entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava:



Amb aquest escenari comentat, la previsió per demà dissabte seria la següent:

Matí encara amb restes de nuvolositat a la meitat est del Pais amb tendència ràpida a anar-se trencant al llarg del matí i cels més asserenats a la resta del País. A la tarda, l'arribada de la bossa freda en alçada provocarà a la meitat nord, especialment interior de les comarques Gironines i nord de les Barcelonines(zona prelitoral) el creixement sobtat de nuvolades que podran generar ruixats aïllats de curta durada. Amb el pas de les hores i gràcies al fluxe de vents marítims entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava també aniran sorgint ruixats al litoral. La matinada de diumenge aquesta possibilitat de ruixats quedaria circumscrita a la zona litoral entre el Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme. Podria formar-se alguna tempesta local. La cota de neu a la tarda aniria baixant fins a 500m-600m i de matinada ja podria situar-se en uns 200-300m. Això sí, de matinada i en moments de forta precipitació i allà on el nucli del núvol estigui just a sobre, els desplomaments podrien fer baixar la cota de neu fins a nivell de mar.(demà matí i amb mesoescalars es precisarà aquesta previsió)



Per diumenge es preveu que la bossa freda en alçada ens passi gairebé pel damunt però massa a l'est pels nostres interessos. Per tots és sabut que la zona més activa d'una perturbació és el seu flanc est i en aquest cas estarà dins el mar:




Hi haurà bosses d'humitat a uns 3000m que son les que normalment poden afavorir precipitacions. Aquí en teniu la seva distribució al mapa:



El problema diumenge els que els vents per sota d'aquests 3000m serà de component nord i nordoest a la major part de comarques i per tant això eixugarà l'atmosfera per sota d'aquests 3000m i el que sí podrem veure segurament son aquells típics núvols amb cel variable que deixen penjar precipitació però que no arriba al terra pel fort vent i la baixa humitat.

La única zona on els mapes ens mostren per la tarda de diumenge que hi ha una mica de conflicte de vents i no son tan marcadament de nord-nordoest, seria la zona del voltant de la Costa central(següent mapa), però en cas de caure res en aquesta zona, serien 4 flocs mal comptats. I dic flocs per que la cota de neu en aquest cas ja seria cota 0 amb gairebé tota seguretat.





Per tant diumenge amb aquest escenari s'esperaria un dia amb algune nevades al Pirineu i amb domini del sol però amb alguns intervals de núvols a la resta del País que difícilment deixarien cap mena de precipitació i que només en el cas de la Costa Central i amb molt baixa probabilitat podrien deixar caure algun floc despistat.

Per la complexitat de la ubicació de la bossa freda en alçada que pot patir alguna petita variació, us recomano seguir les previsions de demà al matí pels possibles canvis que poguessin patir.

PREVISIÓ PER DIVENDRES 27 DE GENER




Per avui divendres s'espera un dia amb predomini de cels molt ennuvolats arreu del País. No es descarta que de forma puntual pogués obrir-se alguna clariana esporàdica cap al nord de les comarques de ponent o cap al nordest, però en general dia de molts núvols arreu del País. S'esperen precipitacions de d'intensitat entre feble i moderada a bona part de les comarques Tarragonines i algunes del sud de Lleida. Puntualment en aquestes zones no es descarta algun possible fenòmen tempestuós molt local i/o alguna calamarsada també de caràcter local especialment entre les terres de l'Ebre i el sud de la Costa Daurada. S'esperen precipitacions febles al Pirineu i pel que fa a la resta del País, possibilitat de precipitacions molt febles i disperses en qualsevol punt del País, en general amb més núvols que no pas precipitacions.

La cota de neu estarà en uns 1000-1200m aproximadament per la qual cosa, a banda del Pirineu, també s'hi podrà veure nevar de forma molt feble al Montseny i de forma entre moderada i abundant als Ports de Besseit. No es descarta que també es pugui arribar a veure nevar als cims més elevats de la serra de Prades i Montsant tot i que aquí la cota els agafa molt justeta.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral, NNE al litoral de Girona i nord del de Barcelona, ENE al litoral de Tarragona i sud de Barcelona i NO a l'extrem sud.

Les temperatures avui seran clarament més baixes que les registrades ahir.

jueves, 26 de enero de 2012

QUE PODRIA PASSAR DIUMENGE?

Fa dies que parlem que a partir del cap de setmana les temperatures baixaran amb molta claretat i també es parla de possibles canvis més importants. La configuració dels centres d'acció que tindrem a partir del cap de setmana fan pensar en que podem tenir uns quants dies d'oportunitats de veure precipitacions amb fred i per tant potser neu a cotes més baixes del que seria habitual.

Diumenge tenim la primera oportunitat, de baixa probabilitat, però bé, no deixa de ser una primera oportunitat de canvi. Anem a veure que ens mostren els mapes per diumenge per entendre una mica la situació.

Per començar us faré una comparació. Segons el GFS, diumenge ens passaria una bossa freda pel damunt amb temperatures de l'ordre de -35ºC. Aquí en teniu el mapa:



I aquí teniu el mapa del GFS del 21 de novembre de 1999. Mapa molt similar amb la diferència que el fred en alçada era una mica més potent i que a 1500m ens entrava la isterma -6ºC-7ºC quan per aquest diumenge es preveu la -4ºC. Les presion aquell dia també eren més baixes amb la qual cosa els geopotencials baixos van permetre que la cota de neu també toqués mínims. La bossa d'aquella dia també era una mica més extensa i abarcava més territori. Ja sabeu que va passar a la Costa Central i molt concretament a Barcelona aquell dia:



Per aquell 21 de novembre es preveia un dia sense complicacions i estable. I així va ser al 90% de Catalunya. La bossa freda però va generar ruixats amb convectivitat sobre el mar que de forma molt local van afectar la Costa Central amb el resultat per tots conegut.

Per aquest diumenge la situació és similar si es mantenen els mapes. La previsió si som objectius és de dia estable amb pas d'alguns núvols i amb aquesta possibilitat que al damunt del mar es generi convectivitat. Igual que aquell dia del 1999. La possibilitat de que afecti algun tram de costa és baixa tot i que existeix i per tant no es pot descartar.

De fet, si mirem els meteogrames de la Costa Central d'aques matí veurem que pel que fa a l'embossament en alçada la línia negre que és la de la sortida principal del GFS, va ben sola en el seu pronòstic. La gran majoria de la resta de línies no veuen aquesta possibilitat de que l'embossament ens passi pel damunt ni tampoc de que hi hagi aquestes precipitacions. Aquí teniu encerclat el que us explico:




I que ens diuen la resta de models? Donç la majoria ens mostren aquest embossament escorat un pel massa a l'est de la nostra posició. Aquí teniu el WRF:



El NOGAPS:



L'Europeu:



O el GEM:



Així donç, anem a seguir els models de cara a diumenge per que encara pot canviar la cosa per que queden moltes hores.

Si sent objectius amb el que es veu als mapes ara mateix haguessim de fer una previsió, hauríem de dir que diumenge seria un dia variable, estable en conjunt però amb aquesta petita possibilitat de ruixats i potser algun fenòmen tempestuós sobre el mar que no es podria descartar de forma local que pogués tocar terra ferma. I que si es donés el cas de que toca terra ferma, la cota de neu seria imprevisible(sempre a cotes baixes) degut a la possibilitat de desplomaments.

Per tant, possibilitat baixa de sorpreses el diumenge, però no descartables ni mlt menys. Si al 1999 va passar, aquesta vegada també podria ser.

PREVISIÓ PER DIJOUS 26 DE GENER





Per avui dijous s'espera un matí amb cels força asserenats en conjunt amb arribada ja dels primers núvols pel sud del País, sempre de tipus alt i mig. Avançat el matí podria aparéixer també algun primer banc de núvols baixos cap al litoral de Girona. Presència de boires matinals en valls del centre i interior del País que s'alçaran màxim estirar a mig matí o migdia.

A la tarda els núvols aniran progressant de sud a nord i a mesura que avanci la tarda els cels s'aniran fent variables arreu del País. Avançada la tarda i vespre els núvols es podrien anar fent més abundants i a estones gairebé cobrir el cel. Cap a punts del litoral independentment podran aparéixer també alguns bancs de núvols baixos, especialment al litoral de Girona però no descartable a la resta.

Els vents seran a primera hora del matí molt variables amb tendència a anar-se imposant el SSE a mesura que avancin les hores.

Les temperatures en general avui seran una mica més baixes que les registrades ahir.

miércoles, 25 de enero de 2012

DIVENDRES RUIXATS I TEMPESTES

Com ahir ja us avançava, divendres ens arriba un front que com podeu veure en aquest mapa, ens porta temperatures a uns 5500m de l'ordre de -26ºC a -27ºC.



Aquesta vegada l'anàlisis de la situació és força sencill. Mireu aquest mapa de vents on podeu veure que a la meitat nord, especialment sector nordest del País, els vents de Nord i nordest més aviat eixuts, ventaran tota aquella zona mentre que tota la meitat sud està dominada amb aquests colors com més blanquinosos que son reflexe de la convergència que hi haurà a la zona.



Els vents de nord i nordest que us comentava abans ventaran la meitat nord i sobretot nordest del País, faran que el percentatge d'humitat entre superfície i 5500m(mapa de sota) sigui relativament baix en aquella zona, mentre que a la meitat sud i degut a la convergència que us comentava i al no ser afectats pels vents eixuts anteriorment comentats, l'humitat serà molt elevada en tota la vertical atmosfèrica:



Resumint.....Cal esperar possibilitat de ruixats en qualsevol punt del País, molt aïllats i en general poc importants a la meitat nord i en canvi, ruixats freqüents, fins i tot amb algun fenòmen tempestuós i amb possibilitat de calamarsa a tota la meitat sud. Fins i tot és possible que en algun punt d'aquesta meitat sud es pugui acumular algun registre relativament important de precipitació.

El mateix divendres a primeríssima hora en la previsió diària ja afinarem quines seran les comarques de la meitat sud on les precipitacions podrien caure amb més intensitat i en quines seran més probables els fenòmens tempestuosos.

PREVISIÓ PER DIMECRES 25 DE GENER





Per avui dimecres s'espera un dia amb cels força asserenats a bona part del País, només destacant la presència de núvols baixos a l'extrem sud del País i pas d'alguns núvols prims poc importants a sotavent del Pirineu. Presència de boires matinals en valls del centre i interior del País que malgrat la majoria d'elles s'alçaran màxim estirar al migdia, de forma molt local entre l'Altiplà Central i les comarques de ponent podrien persistir tota la jornada.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral i nord de la Costa Brava, de SSE al litoral de Tarragona i de SSO al litoral de Barcelona i Girona. A la tarda bufarà el SSE als dos extrems del litoral i el SSO a la resta de zones marítimes.

Les temperatures en general avui seran molt similars a les registrades ahir, més altes pel que fa a muntanya.

martes, 24 de enero de 2012

PRIMER FRONT PER DIVENDRES

Abans que no ens vingui tot el que molt possiblement ens pugui venir a partir del cap de setmana, divendres obre la llauna de l'anticicló un front fred que es vol presentar força actiu en algunes comarques.



En principi sembla que el front podria produir ruixats que serien possibles en qualsevol punt del País, però els més probables correspondrien possiblement al centre i sud del País, on a més podrien anar acompanyats de fenòmens tempestuosos locals amb possible calamarsa i amb neu baixant de cota tot i que de moment no s'espera que nevi fora de les muntanyes.

Demà analitzo el front amb més detall!!

POSSIBLES AURORES A CATALUNYA

Aquesta imatge és del sol d'aquest passat diumenge. La forta erupció que va patir, està fent que avui estiguem rebent l'impacte de la tempesta solar més potent des de l'any 2005. Segur que això no és cap novetat per que ja ho haureu vist als telenotícies i diaris.



El que sí podria ser notícia si s'acava produint, és el fet de poder veure a partir d'ara mateix que s'ha fet fosc, aurores aquí a Catalunya. Els amants de la fotografia avui donç poden tenir l'oportunitat de fotografiar quelcom que poques vegades podran fotografiar en les nostres latituds.

Segons els experts, aquest vespre-nit tenim més d'un 20% de possibilitats de veure aquestes aurores al nostre País. Per ser a casa nostra no està gens malament aquesta elevada possibilitat!!

PLATJA BOGATELL AQUESTA TARDA

Aspecte de la platja del Bogatell aquesta tarda poc abans de la posta:

De GENER 2012