DARRERA HORA

viernes, 30 de septiembre de 2011

CANVIS A LA VISTA

El posicionament actual de l'anticicló a Centre-Europa, ens envia vents agregalats més aviat secs pel seu elevat recorregut continental i més aviat temperats per que no tenen un origen massa fred:



La segona meitat de la setmana vinent, l'anticicló es retira a l'Atlàntic i el seu posicionament afavorirà un fluxe marcat de nord, amb baixada de temperatures que les normalitzarà per l'època i de moment amb poques precipitacions, malgrat que localment en alguns punts pugui haver-ne algunes de més destacables. Ho anirem seguint, però com a mínim sembla que deixarem enrera les temperatures superiors a les habituals que estem tenint aquest final de setembre:

PREVISIÓ PER DIVENDRES 30 DE SETEMBRE






Per avui divendres cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País a excepció de l'extrem sud del País, on els cels estaran entre variables i tapats amb possibilitat d'algun ruixat. Presència d'alguns núvols cap a l'extrem nordest i Costa Brava que a mesura que avanci el matí i migdia poden anar a més.

A la tarda hauran crescut alguns núvols en punts de muntanya del Pirineu i augmentaran els núvols en punts del nordest i punts del litoral deixant els cels entre variables i localment una mica ennuvolats en aquestes zones. Es mantindran els cels variables a l'extrem sud del País. A la resta del País el cels romandran força asserenats. No s'esperen precipitacions en cap punt del País al llarg de la tarda.

Els vents seran tot el dia de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes seran més baixes a muntanya i interior, i sense canvis destacables pel que fa al litoral i prelitoral.

jueves, 29 de septiembre de 2011

AIXÍ ES LLEVA EL DIJOUS A BARCELONA

Cels total i absolutament asserenats. Aquest és el resum ràpid de l'estat del cel sobre la ciutat de Barcelona a primera hora del matí d'avui dijous.

De SETEMBRE 2011

PREVISIÓ PER DIJOUS 29 DE SETEMBRE







Per avui dijous cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País només amb presència d'algun banc de núvols en alguns punts de l'extrem sud del País.

A la tarda hauran crescut alguns núvols en punts de muntanya del Pirineu, molt menys importants que en les dues darreres jornades i que de fet, avui ja no s'espera que donin cap mena de precipitació. També poden créixer alguns cúmuls poc importants cal al prelitoral nord. A l'extrem sud del País, els núvols han d'anar a més al llarg de la tarda i no es descarta fins i tot que es pugui arribar a tapar per complet el cel amb el pas de les hores. No és impossible que avançada la tarda en aquesta zona de l'extrem sud s'hi pugui escapar alguna gota o molt feble ruixat tot i que aquesta possibilitat és més aviat baixa. També avançada la tarda pot haver un repunt d'alguns núvols baixos en d'altres zones litorals que es faria una mica més evident ja de cara al vespre i nit. A la resta del País, cels molt asserenats.

Els vents seran tot el dia de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran similars o lleugerament més baixes que les registrades ahir i les màximes seran més baixes.

martes, 27 de septiembre de 2011

MODELS ESTACIONALS: TARDOR-HIVERN 2011-2012

Avui us parlaré dels models estacionals, però abans de tirar endavant amb les possibles tendències que ens marquen aquests models, us faré una petita introducció del que pretenen mostrar-nos en els seus mapes.

Els models estacionals pretenen preveure amb una antelació de diversos mesos, paràmetres climàtics com la temperatura en superfície o les precipitacions a gran escala. És a dir, no busquen dir-nos el temps que farà en una localitat concreta, si nó el comportament climàtic aproximat en una àrea molt amplia sense tenir en compte les possibles irregularitats locals que es puguin donar en un País com el nostre.

Aquests models combinen per extreure les seves "previsions", dades de models atmosfèrics però també de models oceànics. De fet, els models oceànics hi juguen un paper molt important, ja que les condicions oceàniques son més estables i menys dinàmiques que no pas les atmosfèriques i a més, moltes de les condicions atmosfèriques parteixen de l'estat inicial oceànic. Per posar un exemple entenedor, l'estat en que es troba un oceà, pot justificar suficientment que es produeixi atmosfèricament un bloqueig anticiclònic o tot just el contrari, afavorir situacions de ciclogènesis de forma cíclica.

Malgrat tot, crec que també caldria tenir en compte altres paràmetres com els vents estratosfèrics que interaccionen a l'alta troposfera i que segurament juguen un paper molt important en el devenir dels centres d'acció que hi ha per sota.

Aquests mapes de previsió estacional que us penjo aquí i que son del que s'espera fins desembre son un exemple d'aquest tipus de mapes de tendència climàtica i estan elaborats a partir de la síntesi de diversos models de NOAA, Météo-France, Meteorological Office, IRI, TWO, Langfristwetter.de, Lothar Beckman. Aquí els teniu i com podeu veure, sembla que sobre setembre no anaven massa desencaminats:










Bé, però anem al que interessa. Fins aquí us he explicat una mica que son aquests mapes i fins i tot us en he posat un exemple de tendència per la tardor, el.laborat per ens professionals. A partir d'aquí us faré un anàlisi del que crec és més probable que passi aquest hivern, és a dir, encara més enllà de la tardor, partint de la situació general atmosfèrica que ens domina actualment. Tingueu en compte que aquest anàlisi parteix d'un aficionat com jo i que per tant, és possible que se m'escapin alguns detalls als quals no hi tinc accés o que simplement desconec.

Els darrers anys, amb un final de cicle solar amb activitat molt baixa del sol, s'afavoria que l'índex QBO fos negatiu. El QBO és una oscil.lació dels vents zonals de l'estratosfera tropical entre els 10Hpa i els 100 Hpa. Aquests vents poden ser de l'oest(QBO positiva) o de l'est(QBO negativa).

Quan aquest índex està en la seva fase negativa, els escalfaments estratosfèrics son més nombrosos o si més no, tenen més facilitat per presentar-se. Aquests escalfaments estratosfèrics tenen reflexe en la troposfera, de manera que quan es produeixen afavoreixen que enlloc del que seria habitual al pol, que seria un centre de baixes presions força permanent a la zona retenint l'aire fred al mateix pol, passem a tenir-hi un centre d'altes presions que explicat de forma molt barruera, el que fa, és expulsar aire fred cap a fora del pol que ajudat per dues zones de baixes presions a latituds mitges, impulsen aquest fred cap a latituds baixes i no habituals.

Donç bé, amb el demostrat augment que tenim ara de l'activitat solar pel fet d'haver entrat al cicle 24, això afavoreix el contrari. La QBO seria positiva amb una acceleració dels vents estratosfèrics i amb molt més baixa probabilitat d'escalfaments de l'estratosfera. Aquí teniu aquesta gràfica que ens indica l'estat actual i previsió de futur de la QBO que és positiva i segons les previsions seguirà sent-ho:






Per tant, és de preveure si no passa res extrany que a mesura que vagin passant els mesos, el pol estigui ocupat de forma bastant permanent per les baixes presions que farien que el fred restés allà enmagatzemat sense massa expulsions a latituds baixes. Malgrat que les probabilitats d'escalfaments estratofèrics baixen molt respecte els darrers 3 anys, no és descartable que se'n produeixi algun de sobtat i en aquest cas i tenint en compte que el magatzem fred del pol estaria a tope per que hauria tingut menys pèrdues al llarg de la tardor i hivern, l'invasió freda en latituds baixes allà on es produeixi, podria ser molt més rigurosa si bé de més curta durada que qualsevol de les que hi ha hagut en els darrers 3 anys.

Justament, l'índex que serveix per mesurar el fenòmen aquest de baixes o altes presions al pol, és l'índex AO. L'AO, és un índex que serveix per mesurar la diferència de presió entre l'Àrtic i les latituds mitges. Quan aquest índex és positiu, ens ve a dir que les baixes presions a l'Àrtic hi son molt presents i al contrari, quan és negatiu, ens indica la presència d'un fort anticicló a la zona. I aquí teniu una gràfica en la que podeu veure l'estat actual i previsió e futur d'aquest índex i ja veieu que de moment es àmpliament positiu i tot i que la tendència és a la baixa, seguirà sent positiu.









Resumint i en la meva opinió, ens espera una tardor i hivern pel que fa a temperatures normal o lleugerament més càlides de la mitjana climàtica, sense descartar però, al llarg de tot el període, una invasió d'aire fred contundent i de curta durada que tot i que podria ser molt pronunciada i amb valors de temperatura molt baixos, no incidiria en el comportament general de tot l'hivern, que en general repeteixo el prevec normal o lleugerament càlid, amb més probabilitat de càlid en els mesos d'hivern que son dins de l'any 2012 i més aviat normal o lleugerament fred pel que fa al mes de desembre de 2011 que seria el mes amb més probabilitat de rebre la patacada freda de la que us parlava.

I en quant a precipitacions, per regla general en aquestes situacions, el JET circula fort i en latituds altes o molt altes arrossegant els centres d'acció molt més amunt d'on som nosaltres i per regla general poqueta precipitació ens esperaria en els mesos d'hivern, tret de alguna petita treva amb una mica de moviment.

Donç això és el que crec, però cal tenir en compte que te la fiabilitat que cadascú li vulgui donar. Jo hi crec bastant, malgrat hi ha algunes cosetes que han passat darrerament que li donen un toc d'incertesa a l'anàlisi, com seria l'efecte retard de la baixa activitat solar que vam tenir recentment i que de vegades es manifesten els seus efectes més enllà de quan es produïa i també l'elevada activitat volcànica que hem patit darrerament. Son factors que podrien fer variar l'anàlisi anterior però que a dia d'avui i tenint en compte el que és obvi, i que no és més que el comportament atmosfèric que estem tenint i que ja us he explicat més amunt, em fan pensar en un hivern en el seu conjunt termomètricament normal o lleugerament càlid i més aviat pluviomètricament sec.

PREVISIÓ PER DIMECRES 28 DE SETEMBRE

Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País només amb presència d'alguns bancs de núvols en alguns punts de l'extrem nordoest del País. Avançat el matí poden començar a créixer alguns núvols en punts de muntanya del Pirineu i Prepirineu. A la tarda hauran crescut núvols en punts de muntanya del Pirineu i Prepirineu i no es descarta com ja va passar ahir, algun ruixat de caràcter local més probable al vessant occidental de la serralada. A la resta del País, cels molt asserenats amb possibilitat d'algun banc de núvols baixos cap a l'extrem nord del litoral i creixement d'alguns núvols en punts del prelitoral nord sense més consequències. Els vents seran al matí de ENE a tot el litoral, girant a ESE amb el pas de les hores a totes les zones marítimes. Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir, potser una mica més altes pel que fa a zones elevades. Les màximes amb tendència a mantenir-se o a baixar molt lleugerament segons les zones.

lunes, 26 de septiembre de 2011

PREVISIÓ PER DILLUNS 26 DE SETEMBRE







Per avui dilluns cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País amb alguna boira o boirina poc important a primeres hores en zones fondes o enclotades. En avançar el matí pot arribar algun banc de núvols baixos poc important a tots dos extrems del litoral i en acostar-nos a les hores centrals del dia, poden créixer alguns núvols en punts de muntanya del Pirineu, Prepirineu i Prelitoral.

A la tarda hauran crescut núvols en punts de muntanya del Pirineu, Prepirineu i Prelitoral dels quals no se n'espera cap mena de precipitació. A la resta del País, cels molt asserenats amb algun banc local de núvols baixos poc important cap al litoral.

Els vents seran al matí de ENE a tot el litoral, girant a ESE de cara a la tarda a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir i les màximes seran més altes.

sábado, 24 de septiembre de 2011

IMATGES DE BARCELONA

Aquest era l'aspecte dels cels des de la platja de la Mar Bella de Barcelona aquest matí al voltant de les 8 hores:

De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011

PREVISIÓ PER DISSABTE 24 DE SETEMBRE





Per avui dissabte cal esperar un dia amb cels ennuvolats a bona part del País, encara en alguna zona del nordest amb cels variables. Les precipitacions s'iniciaran ja de bon matí cap a punts del litoral i prelitoral de Tarragona amb tendència a anar a extenent-se cap a d'altres punts del litoral i prelitoral de barcelona i del sud de Girona. A la resta del País, també s'hi aniran extenent amb el pas de les hores els ruixats, tot i que no seran tan importants com els de la meitat est, tret de la cara sud del Pirineu, on aquí si que podrien agafar embranzida. A mesura que avanci la tarda els núvols s'haurien d'anar trencant pel sud i ponent del País, encara amb risc d'algun ruixat aïllat en aquestes zones i mantenint-se els cels encara amb força núvols a la meita nord tot i que en general menys compactes que no pas al matí, mantenint-se la possibilitat de ruixats bona part de la tarda.

Les precipitacions avui es poden presentar en forma de ruixats i en alguns casos, especialment a l'est el País però no descartable a la resta de zones, anar acompanyats de tempesta. En alguns casos, especialment zona litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i cara sud Pirenàica, s'hi poden acumular força litres en poca estona.

Els vents seran tot el dia de ESE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir i les màximes seran més baixes.

viernes, 23 de septiembre de 2011

IMATGES NOCTURNES DE BARCELONA

Cap a les 21.30 hores de la nit d'avui divendres, els núvols baixos comencen a augmentar sobre la ciutat de Barcelona

De SETEMBRE 2011


De moment no tenen massa desnvolupament vertical però la seva densitat denota que l'humitat és marcada a capes baixes degut als vents que bufen de SSE a la ciutat.

De SETEMBRE 2011



Haurem d'espera a que entri el fred en alçada en les pròximes hores per poder veure les primeres precipitacions. Demà dissabte sens dubte serà un dia mogut.

NOU CANVI DE TEMPS PER DEMÀ DISSABTE

Demà dissabte, l'entrada d'una mica d'aire fred en alçada provocarà un augment de la inestabilitat i la formació d'un sí de baixes presions cap a les costes Valencianes. Aquest sí de baixes presions, ens impulsaria durant la jornada de demà vent de xaloc al litoral, vent que és força humit i que faria que en molts punts del litoral s'hi poguessin formar precipitacions:






En aquests dos mapes hi podeu veure amb més detall l'evolució de l'embossament fred en alçada, a primera hora del matí:





I a partir de migdia:




L'inestabilitat es manifestarà amb formació de ruixats i tempestes en moltes comarques d'arreu del territori, de forma irregular com sol passar en aquests casos i el fet que el vent dominant al litoral sigui de xaloc, fa pensar que tot i que en un principi les precipitacions pel que fa al litoral, hagin d'afectar al litoral Tarragoní, amb el pas de les hores, aquestes acabin també afectant el litoral central on a més podrien agafar embranzida degut als vents de xaloc molt favorables en aquella zona i donar precipitacions d'importància.

Estigueu atents demà a la previsió de primera hora del matí en que afinaré bastant més ubicacions i força de les precipitacions.

PREVISIÓ PER DIVENDRES 23 DE SETEMBRE







Per avui divendres cal esperar un matí amb cels variables en punts de l'est de les comarques tarragonines per presència de bancs de núvols baixos. A la resta del País cels força asserenats amb el pas d'alguns llaganys de núvols alts poc importants. Presència d'alguns bancs de boira en zones fondes i enclotades en general menys importants i menys extensos que no pas ahir. Avançat el matí i migdia, creixeran els núvols cap al Pirineu i no es descarta a les hores centrals del dia algun primer ruixat a la serralada.

A la tarda es mantindran els bancs de núvols baixos de l'est de les comarques Tarragonines que deixaran els cels a estones variables amb tendència a afectar localment alguns punts del litoral Barceloní. Podran presentar-se ruixats i localment algun fenòmen tempestuós en punts del Pirineu que avui haurien de ser menys importants i menys extensos que els d'ahir i que possiblement a diferència d'ahir no arribin a afectar al Prepirineu o en cas de fer-ho, ho facin de forma molt local. I a mesura que avanci la tarda els cels s'aniran fent més variables per l'oest i sud del País avançant els núvols cap a d'altres comarques del centre del País. Avançada la tarda i també al vespre, poden arribar alguns ruixats per ponent i afectar algunes comarques d'aquell sector, localment acompanyats d'algun fenòmes tempestuós. Segurament serà el sector nordest el que durant la tarda gaudeixi dels cels amb menys núvols i fins i tot amb cels asserenats en alguns punts d'aquest sector.

Els vents seran al matí de NNE al nord del litoral i de ESE a la resta de zones marítimes amb tendència a la tarda a que es vagi imposant el SSO a tot el litoral.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir i les màximes seran similars o una mica més altes a zones interiors i similars o una mica més baixes al Pirineu i meitat est del País.

jueves, 22 de septiembre de 2011

UARS: 24 HORES D'INCERTESA

Quan son les 22 hores de la nit de dijous, tot just ara mateux, el satèl.lit UARS que demà impactarà contra la terra ens estava passant pel damunt de Catalunya tal i com podeu veure en les dues imatges. En la primera imatge hi podeu veure el punt exacte sobre el nostre País pel qual acava de passar ara mateix el satèl.lit.






Es preveu que les restes del satèl.lit, concretament 26 peces, cauran en forma de projectils i cauran repartides en un radi d'uns 600Km demà divendres entre les 20h i les 24h del vespre. Una de les zones que podria tenir la "desgràcia" de rebre l'impacte d'una d'aquestes restes, és Catalunya, ja que dins aquest interval de temps de 4 hores, el satèl.lit passarà pel damunt mateix del nostre País, de la mateixa manera que ho està fent ara mateix.

Ho anirem seguint demà divendres per que el cas s'ho mereix!!

PREVISIÓ PER DIJOUS 22 DE SETEMBRE







Per avui dijous cal esperar un matí amb cels variables en punts de l'est de les comarques tarragonines per presència de bancs de núvols baixos. Cels variables també cap al sector nordoest, aquí amb risc d'algunes precipitacions en forma de ruixats ja de bon matí. I pel que fa a la resta del País, cels força asserenats amb presència d'alguns bancs de boira en zones fondes i enclotades. Tendència amb el pas de les hores a anar creixent els núvols en punts del Pirineu i Prepirineu i també en algunes zones de muntanya del centre i sud del País.

A la tarda es mantindran els bancs de núvols baixos de l'est de les comarques Tarragonines que deixaran els cels a estones variables. Podran presentar-se ruixats i tempestes en punts del Pirineu que podrien extendre's puntualment també a punts del Prepirineu. I no es descarta, malgrat és poc probable, algun nucli de precipitació local en algun punt de muntanya del centre i sud del País. A la resta del País, cels força asserenats.

Els vents seran al matí de ESE a totes les zones marítimes amb tendència a la tarda a que es vagi imposant el SSO a tot el litoral.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir pel que fa a la meitat nord del País i superiors a les d'ahir pel que fa a la meitat sud. Les màximes seran més baixes al Pirineu, es mantindran en valors molt similars als d'ahir a l'interior i es mantindran o pujaran lleugerament al litoral i prelitoral.

miércoles, 21 de septiembre de 2011

ESTEL.LES D'AVIONS

Sembla mentida tan gran que és el cel i tots s'han posat d'acord per passar pel mateix lloc. Aquesta imatge és de Barcelona Glòries, a les 8 hores d'aquest matí:

De SETEMBRE 2011

PREVISIÓ PER DIMECRES 21 DE SETEMBRE







Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels asserenats arreu del País amb el pas de bandes de núvols molt prims repartits per tot el territori. A mesura que avanci el matí poden aparéixer també alguns núvols baixos en tots dos extrems del litoral, més probables cap a l'extrem sud, molt més locals cap a l'extrem nord.

A la tarda es mantindran els cels molt asserenats arreu del País, amb presència de núvols d'evolució en punts del Pirineu, dels quals, en principi, no se n'espera precipitació. Podran mantenir-se alguns bancs de núvols baixos en alguns punts del litoral Tarragoní.

Els vents seran al matí de SSE als dos extrems del litoral i de SSO a la resta de zones marítimes. La tendència és que a la tarda es vagi imposant el SSO a tot el litoral.

Les temperatures mínimes seran similars o una mica més altes i les màximes pujaran de forma bastant clara a interior i muntanya i de forma més modesta i lleugera cap al litoral i prelitoral.

martes, 20 de septiembre de 2011

PREVISIÓ PER DIMARTS 20 DE SETEMBRE





Per avui dimarts cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País, només destacant la possibilitat d'algun núvol baix poc important al voltant de la Costa Central.

A la tarda es mantindran els cels molt asserenats arreu del País, amb presència d'alguns núvols en punts del Pirineu i Prepirineu més oriental, punts de muntanya de l'interior de Girona i nord de Barcelona sense cap mena de risc de precipitació. També poden presentar-se alguns núvols baixos cap al sector del litoral de Tarragona.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, ONO a l'extrem sud i de ESE a la resta de zones marítimes. A la tarda s'anirà imposant el SSE a tot el litoral, localment SSO al nord del litoral de Girona.

Les temperatures mínimes pugen respecte les d'ahir i pel que fa a les màximes pugen en general, excepte en punts del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona on ahir es van enfilar degut als vents rescalfats, avui en aquestes zones possiblement baixin respecte les registrades ahir.

lunes, 19 de septiembre de 2011

EL CEL AQUEST MIGDIA A BARCELONA

Quins celatges tan bonics hem tingut avui a Barcelona!!. Aquestes imatges son de primera hora de la tarda a Barcelona:

De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011

CURIOSITAT

Aquest matí sobre Barcelona s'ha pogut observar aquest núvol allargassat i disposat en sentit de nordoest a sudest. És possible que es tractés del reflex d'un canal de vent de componnt nordoest a aquella alçada, per que molts avions aprofitaven per fer ruta en paral.lel a aquest núvol. De fet en la foto es pot veure alguna d'aquestes estel.les d'avió recorrent en paral.lel el núvol:



I així es veia en les imatges del meteosat d'aquelles hores del matí:

PREVISIÓ PER DILLUNS 19 DE SETEMBRE







Per avui dilluns cal esperar un matí amb cels molt asserenats arreu del País. Cels entre variables i ennuvolats a la cara nord del Pirineu amb possibilitat de precipitacions que serien en forma de neu per sobre d'uns 2200-2400m amb tendència a pujar de cota a partir de migmatí o migdia. Poden haber alguns llaganys de núvols prims cap a l'extrem sud del País.

A la tarda es mantindran els cels variables a la cara nord del Pirineu amb tendència a anar desapareixent la possibilitat de precipitacions. Poden créixer alguns núvols cap a les muntanyes de l'interior de Girona i nord de Barcelona sense risc de precipitació. I també poden aparéixer alguns núvols baixos en zones del litoral de Girona i avançada la tarda i vespre en el de Barcelona, on no es descarta la possibilitat d'algun ruixat de cara al vespre i nit. Pel que fa a la resta del País, els cels es mantindran molt asserenats.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, ONO al litoral de Tarragona i Barcelona i de ESE entre el Maresme i el sud de la Costa Brava. A la tarda es mantindrà la mateixa situació excepte la Costa Central on els vents s'aniran fent més marítims de ENE.

Les temperatures en general avui seran clarament més baixes, excepte pel que fa a les màximes en alguns punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona on poden enfilar-se una mica, degut als vents rescalfats entre ponent i mestral que hi bufarà. Malgrat tot, les humitats seran molt més baixes que les darreres jornades i la xafogor haurà desaparegut d'arreu del Pais.

domingo, 18 de septiembre de 2011

PRIMERA NEVADA DE LA TEMPORADA

Aquest aspecte tenia la zona de Vallter aquesta tarda de diumenge. La nevada ha estat per sobre de 1900m per desplomament però en deixar de precipitar i ajudat pel fort vent que feia, la neu que hi havia al terra reculava ràpidament i s'anava desfent.

De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011


De SETEMBRE 2011

sábado, 17 de septiembre de 2011

TEMPESTA ENTRE EL RIPOLLÈS I LA GARROTXA

Tot i que de mala qualitat per que està feta ja gairebé negre nit, aquesta nuvolada és la que a les 20.30 hores d'avui dissabte descarrega una potent tempesta entre el Ripollès i la Garrotxa i amb abundant aparell elèctric

De SETEMBRE 2011

ATENTS ELS METEOFOTÒGRAFS




Atenció demà diumenge als amants de la meteofotografia. Tindrem probabilitat entre moderada i alta de poder veure mànegues sobre el mar. La zona que reuneix més ingredients per la seva formació seria el tram de litoral comprès entre el Baix Llobregat i el nord del Maresme. Sort als caçadors!!