DARRERA HORA

miércoles, 29 de junio de 2011

AIXÍ COMENÇA EL DIMECRES A BARCELONA

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PREVISIÓ PER DIMECRES 29 DE JUNY





Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels mot asserenats a bona part del País amb alguns núvols a primeres hores a l'extrem nordest que fins i tot podrien donar alguna precipitació amb tendència a desaparéixer amb el pas de les hores. A partir de migmatí i migdia, creixement ràpid de nuvolades al Pirineu i Prepirineu que ja podrien deixar anar alguna primera precipitació.

A la tarda es mantindran els cels força asserenats a bona part del País. Els ruixats i tempestes sovintejaran al Pirineu i Prepirineu i tindran tendència ja avançada la tarda a extendre's una mica més i poder afectar altres comarques de la meitat nord del País, tals com les comarques del nord de Lleida i les comarques del nord de la depresió Central. Ja cap al tard, a l'extrem sud del País podrien arribar les restes de tempestes del sistema ibèric i produir-se algunes precipitacions en aquella zona. No és descartable que algun ruixat també pugui arribar a les terres de ponent i interior de Tarragona.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral i de NO a l'extrem sud. A la resta de zones marítimes bufarà el SSO.

Les temperatures mínimes seran més baixes excepte a punts del litoral on es mantindran estables. Les màximes en clara baixada, baixada que serà força general, però que al litoral serà poc perceptible.

martes, 28 de junio de 2011

ALERTA AVUI DIMARTS AMB LES TEMPERATURES

Atenció avui dimarts amb les elevades temperatures que tindrem. Si ahir el comentari més extès entre la gent era: "fa calor però res de l'altra món....", avui sí que notarem que la calor es farà molt més acusada.

Avui es podran assolir o superar els 30ºC en alguns punts del litoral quan ahir tot just van superar els 25ºC gràcies a l'efecte termoregulador del mar. En alguns punts del prelitoral, especialment el Gironí, però a tot el prelitoral en general es podran aproximar als 35ºC i en molts punts de l'interior de l'Ebre, interior de Tarragona i terres de Ponent es podran superar els 35ºC, en molts casos arribar als 37ºC o 38ºC i fins i tot puntualment tocar els 40ºC en algun observatori.

Només una estreta franja del Pirineu ja notarà avui una lleugera davallada del mercuri respecte les temperatures registrades ahir. I és que aquest serà ja el preludi del que passarà en les pròximes dues jornades.

Aquest seria el mapa previst per avui en quant a temperatures al detall on podeu veure quines seran avui les àrees més càlides:




I aquest és el mapa també per avui dimarts, però més generalista i amb menys detall:



I aquest és el previst per dimecres on ja veiem comparant amb el mapa anterior, que a bona part del centre i nord del País ja es notarà un refrescament de les temperatures:



Un refrescament que de cara a dijous i com podem veure en aquest altra mapa ja es faria més ampli a més punts del País.



Així donç, a aguantar com poguem l'envestida de temperatures que ens espera avui, per que a partir de demà la cosa ja anirà a la baixa. Paciència!!!

AIXÍ ES LLEVA EL DIMARTS A BARCELONA

Photobucket

PREVISIÓ PER DIMARTS 28 DE JUNY





Per avui dimarts cal esperar un dia amb cels mot asserenats arreu del País amb el pas d'algunes traces de núvols prims poc importants al matí, amb núvols d'evolució cap al Pirineu a partir de migdia que de cara a la tarda, a diferència dels darrers dies, avui poden donar alguns ruixats i tempestes en aquella zona. És possible que en algun moment del dia puguin aparéixer alguns núvols baixos cap a la Costa Brava. I ja cap al tard, pot haber un lleuger augment dels núvols en alguns punts de la meitat nord i centre del País, especialment de núvols prims, degut a les mateixes encluses de les tempestes Pirinenques en el seu avanç cap al sud.

Els vents seran tot el dia de ESE al litoral Tarragoní i de SSE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures avui seran clarament més altes que les registrades ahir dilluns. únicament registraran un lleuger descens en punts del Pirineu.

lunes, 27 de junio de 2011

RISC D'INCENDI

Alerta amb la possibilitat d'incendi per que amb la calor que estem patint aquests dies, el risc ha augmentat amb claretat, malgrat gràcies a l'abundància de pluges dels darrers mesos, aquest risc és menor del que podria ser habitualment en una situació de similars condicions de calor.

PREVISIÓ PER DILLUNS 27 DE JUNY




Per avui dilluns cal esperar un dia amb cels mot asserenats arreu del País, només amb presència d'alguns núvols d'evolució cap al Pirineu de cara a la tarda. En qualsevol moment de la la jornada podrien aparéixer de forma intermitent, alguns núvols baixos en algunes zones del litoral malgrat el sol serà també el dominador en aquestes zones.

Els vents seran tot el dia de ESE al litoral Tarragoní i de SSE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures seran molt similars a les registrades ahir diumenge.

miércoles, 22 de junio de 2011

PRIMERA ALBADA DE L'ESTIU

Així començava el primer dia sencer de l'estiu, avui dimecres, des del barri de Glòries poc abans de la primera sortida de sol de l'estiu:

Photobucket

I des de la platja de la Mar Bella de Barcelona, poc després de la sortida de sol, al voltant de les 6.35 hores:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PREVISIÓ PER DIMECRES 22 DE JUNY





Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels força asserenats a gran part del País, encara amb alguna resta de núvols cap a l'est de les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Pot presentar-se en aquest zona a primeres hores algun ruixat o petita tempesta passatgera que ràpidament hauria d'anar-se enretirant. A la resta del País, cels força asserenats amb algun núvol aïllat. A partir de mig matí augment dels núvols cap al Pirineu i ja amb alguna primera precipitació a partir de migdia.

A la tarda sovintejaran els ruixats i tempestes a tot el Pirineu i Prepirineu, especialment el central i occidental. A la resta del País els cels restaran força asserenats. Avançada la tarda, alguns dels ruixats podran afectar qualsevol punt del quadrant nordoest del País. I ja cap al tard alguns dels ruixats i tempestes podrien extendre's de forma més aïllada per les comarques del centre i Ponent del País.

Els vents seran al matí de SSE als dos extrems del litoral i de SSO a la resta de zones. A la tarda bufarà el NNO a l'extrem nord del litoral, el NNE a la Costa Brava i el ESE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes es mantenen estables i les màximes pugen encara una mica més, excepte a punts del Pirineu i Prepirineu on ja inicien un descens.

martes, 21 de junio de 2011

DIA ESPLÈNDID PER REBRE L'ESTIU

Així ha rebut avui Barcelona la nova estació. Benvingut estiu!!!!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Fotos cedides per J.Gassó

EVOLUCIÓ TEMPERATURES FINS A SANT JOAN

Si seguim analitzant com pot ser la verbena de Sant Joan i lligant amb l'entrada que vaig fer ahir sobre el que ens espera meteorològicament parlant, avui analitzarem amb més precisió les temperatures que cal esperar.

Aquest és el mapa previst per avui dimarts. Pocs canvis respecte ahir, si de cas es consolida la pujada de temperatures que ja ahir es va consumar a gran part del territori:



Per demà dimecres pocs canvis, això sí, temperatures que ja iniciarien un descens a punts de muntanya del Pirineu i Prepirineu:



Per dijous, la baixada ja es consolida a gairebé tot el País, excepte punts del sud del País, litoral i prelitoral, on encara de dia no es notarà la baixada. Seria precisament la nit de la verbena i matinada de Sant Joan, quan la baixada de temperatures ja seria general a tot el País:




I el dia de Sant Joan, després de una nit i matinada de gresca i xerinola, el dia serà fresc per l'època(tot i que farà caloreta evidentment).




Per tant i com a consell. Als qui sou del litoral, prelitoral i sud del País, tot i que veieu que el dijous 23 fa calor durant el dia i pogueu pensar allò de: "on és la baixada de temperatures anunciada?", no us confieu. La nit serà fresca i si voleu evitar constipats innecesaris no sortiu massa despitregats a celebrar la verbena, molt especialment si la feu a la platja, per que la fresca s'anirà imposant al llarg de la revetlla.

PREVISIÓ PER DIMARTS 21 DE GENER





Per avui dimarts cal esperar un matí amb cels força asserenats a gran part del País, només destacant la presència de bancs de núvols baixos cap a l'est de les comarques de Tarragona i restes de núvols especialment cap al quadrant nordoest que son restes de les tempestes d'ahir a l'Aragó. A partir de mig matí i migdia els núvols es desenvoluparan al Pirineu i Prepirineu, especialment central i occidental i ja podrien aparéixer les primeres precipitacions.

A la tarda sovintejaran els ruixats i tempestes a tot el Pirineu i Prepirineu, especialment el central i occidental. A la resta del País els cels restaran força asserenats. Avançada la tarda, alguns dels ruixats podran afectar qualsevol punt del quadrant nordoest del País. I ja cap al tard, algunes de les tempestes del sistema ibèric podria afectar indirectament algun punt del sud del País, amb augment dels núvols en aquella zona i fins i tot amb possibilitat d'alguna resta de precipitació. Encara hi podrà haber alguns núvols baixos cap a l'est de les comarques Tarragonines.

Els vents seran tot el dia de SSE als dos extrems del litoral i bufarà el SSO a la resta de zones.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes en general sense grans canvis, en lleuger ascens en alguns punts del litoral i prelitoral.

lunes, 20 de junio de 2011

HEM DE PATIR PER LA VERBENA?

Els darrers dis, molta gent que conec, hem fa aquesta pregunta. Ens plourà per la verbena de Sant Joan?

Donç bé, habitualment quan arriben aquestes dates gairebé sempre s'anuncia boin temps i temperatures agradables, però hi ha alguns anys que les coses no van en aquesta línia i que l'atmosfera encara per aquestes dates es presenta lleugerament inestable i ens fa perillar la verbena. És el cas d'aquest 2011.

La cua d'un front ens passarà pel damunt el dijous dia 23. El front en sí no és massa actiu. De fet no és gairebé gens. Però el front porta associat un xic d'aire fred en alçada i en aquesta època i després d'un parell de dies previs, en que les temperatures s'hauran enfilat altra vegada, ser`suficient per fer créixer nuvolades en alguns punts.

En aquest mapa podem veure representada la cua de front que ens passarà dijous:



I en aquest altra mapa podem veure la mica d'aire fred que portarà associat:



Tot plegat haurà de desembocar en un dia típic d'aquestes situacions en que es produiran alguns ruixats i tempestes, especialment de tarda cap al Pirineu i Prepirineu avançant al llarg de la tarda cap a d'altres punts del centre i de la meitat nord del País. En principi i en la majoria dels casos, totes aquestes precipitacions al vespre haurien d'anar desapareixent i per tant, respectar la verbena i els focs.

L'altra factor a tenir en compte és que a partir de la tarda començarà a entrar el mestral i la tramuntana i podria generar el típic rebuf en alguns punts del litoral i prelitoral central. Això faria que en alguns punts de Barcelona, nord de Tarragona i sud de Girona, la verbena fos ennuvuloda i més fresca de l'habitual. Caldrà esperar encara uns dies per poder afinar si d'aquest rebuf se'n podran generar precipitacions. De moment el que sí sembla és que estarà força ennuvolat en aquestes zones bona part de la nit i matinada de dijous a divendres.

Precisament en aquest mapa podeu veure el moment en que ja haurà entrat la tramuntana i mestral i com els vents, a la zona central del litoral seran d'origen marítim.






Per tant, a la gran majoria de comarques catalanes es podrà gaudir d'una verbena tranquila en quant a méteo però més fresqueta de l'habitual. Només queda comfirmar la possibilitat o no, de precipitacions a les zones típiques de rebuf.

PREVISIÓ PER DILLUNS 20 DE JUNY





Per avui dilluns cal esperar un matí encara amb força núvols baixos en punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i alguns punts de la Catalunya Central. Fins i tot al llarg de la primera meitat del matí podria escapar-se alguna gota o roïna en algun punt dels comentats. Aquests núvols baixos han d'anar trencant-se i fent-se menys extensos a mesura que avanci el matí. A la resta del País, els cels romandran força asserenats amb creixement de núvols d'evolució cap al Pirineu i Prepirineu a partir de migdia

A la tarda, podrien mantenir-se encara alguns núvols baixos en algun punt de litoral, però en general, en la majoria de zones ja s'hauran enretirat i els que quedin seran poc importants i molt més locals. A la resta del País, cels força asserenats, excepte al Pirineu i Prepirineu on hi haurà cels variables amb núvols desenvolupats que podrien deixar anar alguns ruixats, especialment al seu vessant central i occidental, però no descartable a la resta de la serralada. Alguna d'aquestes precipitacions podria anar acompanyada d'algun fenòmen tempestuós.

Els vents seran al matí de SSE al litoral Tarragoní i als dos extrems del litoral i de SSO a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el SSE als dos extrems del litoral i bufarà el SSO a la resta de zones.

Les temperatures avui en clar ascens.

domingo, 19 de junio de 2011

NOVA PUJADA DE TEMPERATURES

Aquí teniu uns mapes de temperatura màxima prevista. Podem veure el mapa d'ahir dissabte en que vam notar un descens de les temperatures:



El previst per avui diumenge, que com podeu veure no preveu masses canvis repecte ahir.



I el previst per demà dilluns, en el qual sí que es veu una clara tendència a l'augment de les temperatures màximes a casa nostra:



Per tant, atents a la nova pujada de temperatures que ens arriba, després d'aquesta treva de dues jornades menys càlides que han coincidit amb el cap de setmana.

INICIEM DIUMENGE AMB NÚVOLS BAIXOS

Avui diumenge també comencem la jornada amb núvols baixos com es pot veure en aquestes imatges de les 6.45 hores del matí, de les platges del Poblenou de Barcelona.

BCN 19 juny

BCN 19 juny

BCN 19 juny

BCN 19 juny

sábado, 18 de junio de 2011

MATÍ DE DISSABTE AMB NÚVOLS BAIXOS

Imatges d'aquest matí de dissabte fetes al voltant de les 7 hores del matí des de la carretera de les Aigües de Collserola. Es pot veure com estava de carregat el cel sobre la ciutat de Barcelona de bancs de núvols baixos.

BCN 18 juny

BCN 18 juny

BCN 18 juny

Uns núvols baixos que estaven més trencats cap al sud del Maresme on s'hi entreveien els ratjos de sol sobre el mar, amb la casa Arnús en primer terme de les imatges:

BCN 18 juny

I aquí un primer pla del litoral del sud del Maresme amb el sol brillant sobre el mar, en contrast amb la foscor a terra ferma causada pels núvols baixos que tapaven el sol.

BCN 18 juny