DARRERA HORA

domingo, 25 de julio de 2010

NÚVOLS SOBRE LA GARROTXA

Així es veien els núvols sobre la Garrotxa, ahir dissabte migdia, vistos des del cim de Sant Antoni de Camprodon:

sábado, 24 de julio de 2010

EXCURSIÓ A MOLLÓ PARC

Aquest passat dimecres, vaig fer una petita excursió al Molló Parc. Cal dir que no es tracta, com molts podrien pensar, d'un zoològic, sinó d'un espai natural on es pot veure la fauna i flora característica dels Pirineus. Així donç, que ningú s'esperi trobar dofins, lleons o mones, perque s'emportarà una decepció.

No penjaré cap imatge dels animals que hi vaig veure, perque sinó, potser perdrà una mica de gràcia el fer la visita vosaltres mateixos. Seria com qui ha d'anar a veure una pelicula al cinema i abans d'anar, ve l'enterat de turno i te l'explica sencereta.

Més aviat, el que vull és fer-vos cinc cèntims del que us hi podeu trobar per anar-hi amb garanties de passar-hi una agradable jornada.

Per començar, us diré que hi ha un recinte d'aparcament, amb places força limitades amb la qual cosa, us recomano si hu d'anar-hi, que no hi aneu massa tard o la cosa es pot complicar. Els dies festius hi sòl anar força gent.




A l'entrada mateix, hi trobareu una caseta on s'efectua el pagament de la entrada, dins la qul hi ha una botigueta on hi venen objectes de souvenir, gelats i refrescos. Al costat mateix de la caseta, hi ha habilitades unes taules, on hi podeu fer un pica-pica amb el menjar que us hagueu portat. Heu de tenir en compte que dins l'espai on hi ha els animals no hi podreu entrar menjar i per tant, l'haureu de deixar dins el vehicle.




Aquí teniu un dels rètols on us indica algunes de les prohibicions:



I aquí, on s'inicia ja el camí cap dins el parc, hi ha el rètol de prohibit entrar menjar:



I el plànol guia de l'espai:



Els caminets son agradables i en molts casos transcorren entre arbres on hi dóna l'ombra. Es pot anar perfectament amb un carret de nens petits, ja que el camí està en molt bon estat.



Al fons del tot del Parc, hi passa un riuet on hi ha una zona que em va agradar molt, on et pots remullar els peus o fins i tot, banyar-te.




I hi ha instalades taules per menjar, que ara meteix no tenen massa sentit degut a l prohibició d'entrar-hi menjar, però que més endavant si en tindrà de sentit, perque hi estan montant una cabana al costat on j hi ha màquines de refrescos i pica-pica, que suposo que l'habilitaran com a bar.



Per acabar, us deixo el rètol amb els horaris i tarifes del Parc.



Espero que us sigui ùtil el contingut d'aquesta entrada i us desitjo que psseu una bona excursió a Molló.

viernes, 23 de julio de 2010

ASPECTE DEL RIU TER AQUEST MATÍ

Aquest era l'aspecte del riu Ter aquest matí al seu pas pel bell mig de Camprodon. Anava ben carregadet d'aigua després de la nit tempestuosa que hi ha hagut a tota la capçalera del riu.

A Camprodon hi han caigut vora 35mm de pluja, però al naixement del riu a Ulldeter, n'han caigut més de 80mm. Tela!!!






Agraïments a en Jordi de Sant Pere de Vilamajor per la seva col.laboració en cedir les imatges que han servit per fer aquesta entrada.

NIT DE TEMPESTES A CATALUNYA

La nit-matinada ha estat força moguda a molts punts del País, especialment a la meitat nord, però també en molts punts del Prelitoral, Catalunya Central i de la costa de Tarragona. Aquí teniu el mapa de llamps que dóna fe de la nit tan moguda que hem tingut.


EL CEL AQUEST MATÍ A CAMPRODON

Avui s'ha llevat el dia plovent i ara fa una estona s'han trencat els núvols i han fet unes ullades de sol:



Ara però, ja s'ha tornat a tapar i el cel és ben carregat de núvols:


jueves, 22 de julio de 2010

miércoles, 21 de julio de 2010

EL CEL DE CAMPRODON AQUEST VESPRE

Aquest era l'aspecte del cel a Camprodon cap a les 20 hores i escaig aquesta tarda de dimecres:



LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ



La activitat de les Perseides, arribarà al voltant del 10 d'agost a la seva màxima activitat. Si voleu gaudir d'aquesta pluja d'estels, també anomenada llàgrimes de sant Llorenç, us heu d'allunyar de la contaminació llumínica.

Tot i que aquests estels cubriran tot el cel, és millor que mireu sempre cap al nord i cap a l'est.

lunes, 19 de julio de 2010

ES REBEN SENYALS LÀSER PROVINENTS DE LA LLUNA




Un equipo de físicos norteamericanos anunció el pasado mes de abril que había encontrado sobre la superficie de la Luna un instrumento que la Unión Soviética había perdido hace casi cuarenta años.

Se trataba del Lunokhod 1, un reflector enviado a bordo de la misión no tripulada Luna 17, que aterrizó sobre nuestro satélite natural en noviembre de 1970. La sorpresa fue mayúscula, pero no se ha quedado ahí. Resulta que el reflector sigue funcionando y está enviando fortísimos pulsos de láser a la Tierra.

Los científicos están admirados, ya que resulta increíble que un viejo cacharro cubierto de polvo lunar todavía responda y pueda ser útil para investigaciones de primer nivel. Incluso para buscarle las cosquillas a la Teoría de la Relatividad de Einstein.

«Apuntamos un láser hacia la posición del Lunokhod 1 y nos quedamos estupefactos por el poder del reflector», afirma Tom Murphy, de la Universidad de San Diego UC, quien dirige el equipo investigador que ha conseguido que el robot soviético vuelva al trabajo. «Lunokhod 1 nos habla alto y claro», asegura satisfecho.

font: ABC

sábado, 17 de julio de 2010

VIDEOS DE VALLTER 2000 D'AQUESTA SETMANA

Aquí us deixo un video que vaig fer a Vallter 2000 aquest passat dimecres des de peu de pistes, tot intentant captar una panoràmica de 360º de l'estació:



I aquí us deixo un altra video que vaig fer tot baixant de Vallter 2000 a mig camí de Setcases, perque pogueu veure com baixava de ple, tot i ser estiu. Un punt del riu, per cert, on vam poder remullar-nos una estoneta. Que freda estava l'aigua!!!


viernes, 16 de julio de 2010

IMATGES CURIOSES 1A QUINZENA JULIOL

Aquí tres imatges de satel.lit d'aquesta primera quinzena de juliol. Per començar, imatge dels incendis de l'oest de Rússia del dia 11 de juliol:



Aquesta altra és tamb´d'incendis, concretament a Saskatchewan del dia 13 de juliol:



I aquesta última d'una tempesta de sorra sobre el mar vermell del dia 10 de juliol:


IMATGES DE VALLTER 2000 D'AQUESTA SETMANA










jueves, 15 de julio de 2010

miércoles, 14 de julio de 2010

CORRENT DEL GOLF, PRÒXIMA GLACIACIÓ.



Aquí us deixo l'enllaç a un video que parla sobre aquest tema de la corrent del golf, la seva alteració i el que pot comportar a nivell climàtic. Pot ser vista com una de les moltes teories que avui en dia van sorgint, però la veritat és que està molt ben fonamentada. Aquí en teniu l'enllaç:

http://www.documaniatv.com/ciencia/documentos-tv-la-corriente-del-golfo-y-la-proxima-glaciacion-video_cca0a25dc.html

I aquí us deixo també l'enllaç de la pelicula el dia de mañana, que de manera exagerada i amb força ficció, toca el tema aquest. Per cert, ja aprofito i sortint-me del tema méteo us comento que a través d'aquest enllaç podeu veure qualsevol pelicula on line de manera totalment gratuïta:

http://www.divxonline.info/pelicula-divx/1002/El-dia-de-manana-2004/


Que gaudiu de tot plegat!!!

PREVISIÓ PER DIMECRES 4 D'AGOST





Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels força asserenats arreu del País, amb presència d'alguns núvols baixos en punts del litoral, Pirineu i quadrant nordest, molt menys destacables que els de la jornada d'ahir.

A la tarda aquests núvols baixos es podran fer més abundants alhora que avançada la tarda, aniran arribant núvols alts que aniran entrant per Ponent i nordoest del País, per anar-se extenent ja de cara al vespre a la resta del País. També aniran creixent els núvols d'evolució al Pirineu al llarg de la tarda. Avui no s'esperen precipitacions, com a molt i a tot estirar 4 gotes despistades molt locals al Pirineu més Oriental. I potser, de cara a la pròxima nit i matinada, pugui formar-se algun ruixat aïllat en algun punt del litoral entre el Llobregat i La Selva.

Els vents seran tot el dia de tramuntana a l'extrem nordest del litoral i amestralats a les Terres de l'Ebre. Al matí bufarà gregal a la Costa Brava i xaloc a la Costa Central. A la tarda, bufarà el garbí a la Costa Brava i el xaloc a la Costa Central.

Les temperatures avui pugen lleugerament.

martes, 13 de julio de 2010

ELS NÚVOLS D'AHIR A CAMPRODON

Aquests son alguns dels núvols que vaig fotografiar ahir tarda de dilluns, aquí a Camprodon. Tot i així, aquí al poble no va arribar a ploure, però sí ho va fer uns quants quilòmetres més al nord, ja en territori francès.



ES TRENCA EL GEL A GROENLANDIA




El glaciar Jakobshavn Isbrae, en la costa oeste de Groenlandia, ha perdido un trozo de hielo de 7 kilómetros cuadrados de la noche a la mañana. Se apreciaron las grietas el 6 de julio y al día siguiente el trozo frontal del glaciar había desaparecido, de manera que la línea de costa ante el océano había retrocedido un kilómetro y medio. La constante observación mediante satélites ha permitido detectar este fenómeno prácticamente en tiempo real.

"Se han producido fracturas de hielo de esta magnitud en el pasado en este glaciar y en otros, pero esta es inusual porque se produce al final de un invierno templado en el que no se ha formado hielo en la bahía", explica Thomas Wagner, especialista en criosfera de la NASA. "Aunque la relación exacta entre estos fenómenos está por determinar, el fenómeno apoya la idea de que el calentamiento de los océanos es responsable de las pérdidas de hielo observadas en Groenlandia y en la Antártida".

El Jakobshavn Isbrae, a 69 grados de latitud Norte, ha retrocedido más de 45 kilómetros en los últimos 160 años (diez kilómetros en la pasada década) y en el proceso se ha dividido en dos partes, una al Norte y otra al Sur. La fractura de la semana pasada ha sido en la Norte, explica la NASA en un comunicado. Según las estimaciones de los científicos, el 10% de la pérdida de hielo que se está registrando en Groenlandia procede del este glaciar, considerado el mayor contribuyente individual a la subida del nivel del mar en el hemisferio Norte del planeta.


font: ELPAIS.COM

lunes, 12 de julio de 2010

ECLIPSE SOLAR AL SUD DEL PACÍFIC




El ocultamiento del Sol comenzó a percibirse en Tonga y, dos horas después (a las diez de la noche en la península Ibérica) alcanzó su plenitud en la isla de Pascua. Hasta unos minutos antes no estuvo claro si los curiosos que se habían reunido en la isla, considerada por la Unesco Patrimonio de la Humanidad, podrían seguir el fenómeno astronómico.

El cielo permanecía encapotado y amenazaba tormenta. Sólo se abrió unos minutos antes de que llegara el eclipse. En su punto álgido (sobre el mar), el fenómeno había durado cinco minutos y 20 segundos.

Un eclipse de Sol total se produce cuando la Luna se interpone entre el astro y la Tierra, bloqueando los rayos y proyectando su sombra sobre el planeta.

font: ELPAIS.COM

domingo, 11 de julio de 2010

TEMPESTA AQUESTA TARDA A CAMPRODON

Aquí teniu tres fotografies d'aquesta tarda aquí a Camprodon. La primera és del moment en que els núvols, venint de totes bandes s'anaven tancant i només quedava aquesta escletxa en el cel:



I les dues següents, son d'uns minuts després quan dels núvols que ja s'havien tancat, anaven deixant anar descàrregues elèctriques abundants sobre la zona. En una d'elles es veu com el llamp a mig camí del núvol i abans d'arribar al terra, pateix una espècie d'explosió en l'aire. La veritat que desconec el motiu pel qual es produeixen aquestes explosions a mig camí.