DARRERA HORA

jueves, 31 de diciembre de 2009

AIXÍ ES LLEVA EL DIA A BARCELONA

Aquest era l'aspecte del cel a les 9h del matí al barri de Glòries de Barcelona. La temperatura era de 15,6ºC, humitat del 66% i pressió de 995Hpa. El cel presentava nuvolositat de tipus mitg amb altoestrats i nimbostrats. Queien 4 gotes.









RADIOSONDATGE BARCELONA 31 DESEMBRE 0H


Aquí teniu les dades del radiosondatge de la passada mitjanit sobre la vertical de Barcelona. A destacar que segueixen baixant les temperatures tant a 850Hpa com a 500Hpa. Anem camí d'una normalització de les temperatures. Avui ja direm adéu a aquestes temperatures tan suaus que hem tingut els darrers dies.

PREVISIÓ PER DIJOUS 31 DE DESEMBRE




Per avui dijous cal esperar un matí amb cels molt variables arreu del País. El cel estarà força ennuvolat i amb algunes precipitacions al quadrant nordoest del País. També es poden produir ruixats de curta durada en qualsevol altra punt del País.

A la tarda, els cels s’aniran carregant de núvols i podran produir-se precipitacions en qualsevol punt del País. Les més importants al quadrant nordoest. Les menys probables a la meitat est, tot i que també s’hi pot produir algun ruixadet cap a darrera hora de la tarda.

La cota de neu estarà al matí cap als 1500m i a la tarda-nit baixant ràpidament cap uns 800-1000m.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes, La pròxima nit ja entrarà la Tramuntana al nordest i el mestral a les terres del’Ebre.

Les temperatures mínimes seran més baixes a muntanya i interior i seran similars a les d’ahir a la resta. Les màximes, tot i que encara seran suaus ja seran més baixes que les d’ahir.

miércoles, 30 de diciembre de 2009

RADIOSONDATGE BARCELONA 30 DESEMBRE 12H

Aquí teniu les dades del radiosondatge sobre la vertical de Barcelona d'aquest passat migdia. Destacar que les temperatures a mitja i gran alçada ja estan baixant respecte la passada mitjanit, preludi de la baixada de temperatures que s'iniciarà aquesta pròxima nit i que farà que els pròxims dies siguin més freds.



IMATGES DE PRIMERA HORA DE LA TARDA A BARCELONA

Aquestes imatges son de les 15.30h al barri de Glòries de Barcelona. Temperatura de 20,1ºC, humitat del 56% i pressió de 997 Hpa.












IMATGES NEVADA 1962

Veig que com cada any en arribar aquestes dates, son molts els que rebusquen per tot arreu per trobar imatges, anècdotes o el que sigui que tingui relació amb la famosa nevada del 1962.

Aquest any, jo també m'he animat a buscar per la xarxa i he trobat un munt de coses. Avui us penjaré unes imatges que he trobat i que jo personalment encara no havia vist.

Aquest primera és del front marítim de Badalona. La caseta que es veu son els banys Titus i el que hi ha al mig no és una carretera o camí, sinó la linea de tren del Maresme que queda soterrada per la neu.



Aquesta segona és d'un carrer de Barcelona que no he estat capaç de saber quin és. Si algú és capaç de desxifrar l'enigma li estaré molt agrait.


Aqueta tercera és el conegut carrer Cartagena de Barcelona en la seva confluència amb Sant Antoni mªClaret. A la dreta teniu l'hospital de Sant Pau.


Aquesta quarta és del carrer Providència.




I aquesta darrera imatge, si que l'havia vista però em fa gràcia posar-la per que parla per sí sola. Jo també vull sortir un dia en una foto esquiant a la mateixa Plaça Catalunya. I segur que més d'un dels que ara llegiu aquestes linees també vindrieu amb mí a fer-ho.


Va ànims, que algun dia es repetirà l'espectacle.
Per cert, les imatges les he extret de la web 20minutos.es



AIXÍ ES LLEVA EL DIA A BARCELONA

Aquí teniu una selecció d'imatges d'aquest matí a les 9 hores a Barcelona Glòries. Quins cels més bonics que teníem a la ciutat. La temperatura era de 16,3ºC, l'humitat del 81% i la presió de 999 Hpa.

Avui cal esperar un dia similar al d'ahir. Cels variables, potser més tapats a la tarda i amb possibilitat d'algun ruixat a darrera hora tal com va passar ahir. Suavitat tèrmica total.
















RADIOSONDATGE BARCELONA 30 DESEMBRE 0H


Aquí us deixo les dades del radiosondatge sobre la vertical de Barcelona de la passada mitjanit. Seguim amb temperatures molt suaus a mitja alçada. 10,4ºC a 850Hpa.

PREVISIÓ PER DIMECRES 30 DE DESEMBRE




Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels ennuvolats i pluges al quadrant nordoest del País i amb cels entaranyinats per núvols alts a la resta del País que no hauran d’impedir que pugui veure’s el sol ja que seran força prims.

A la tarda, es mantindran els núvols i les precipitacions al quadrant nordoest del País. Podran augmentar els núvols al centre del País, prelitoral de Barcelona i Tarragona i produir també algunes precipitacions que ja més cap al tard podrien afectar també algun punt del litoral central. A la resta del País, és a dir, al sud del País i al quadrant nordest cels entre variables i força despejats sense més consequències.

La cota de neu estarà al matí al Pirineu Occidental per sobre d’uns 1800m i al Pirineu Oriental per sobre encara dels 2300-2400. A la tarda la cota baixarà cap als 1500-1600m a l’Occidental, mantenint-se per sobre d’uns 2000m a l’Oriental.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes, tot i que a la tarda poden amestralar-se transitòriament a la zona del Maresme-La Selva-Costa Brava, per tornar cap al tard al component sudoest.

Les temperatures mínimes seran més altes que les registrades ahir i les màximes seran similars. La pròxima nit les temperatures iniciaran un descens.

martes, 29 de diciembre de 2009

AIXÍ ES LLEVA EL DIA A BARCELONA

Aquest era l'aspecte del cel aquest matí al voltant de les 9h al barri de Glòries de Barcelona.

Cel amb presència de nuvols alts i mitjos, temperatura suau superior als 14ºC i una humitat que voltava el 70%.













RADIOSONDATGE BARCELONA 29 DESEMBRE 0H


Aquí us deixo les dades del radiosondatge sobre la vertical de Barcelona de la passada mitjanit. Cal destacar aquests 11,4ºC que hi havia a gairebé 1500m d'alçada i també destacar que per trobar temperatures inferiors als 0ºC havíem d'anar-les a buscar més amunt dels 3000m d'alçada. Déu ni dó per ser que estem a finals de desembre. Molta suavitat.

PREVISIÓ PER DIMARTS 29 DE DESEMBRE




Per avui dimarts cal esperar un matí amb cels ennuvolats i pluges al quadrant nordoest del País, cels amb núvols en augment però encara amb presència de sol pel sud i per ponent i cels encara força despejats a tot l’est del País.

A la tarda, els núvols s’extendran una mica més mantenint-se les precipitacions al quadrant nordoest i també en podran aparèixer per ponent, al sud i centre del País. A l’est del País no s’acabarà de tapar del tot i a més els núvols en aquesta zona seran més aviat de tipus alt i mig.

Al quadrant nordoest les precipitacions podran ser abundants i fora d’aquesta zona, les que puguin aparèixer seran més aviat de caràcter dèvil. La cota de neu estarà per sobre dels 2300-2400 durant tota la jornada.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir i les màximes encara seran més altes que ahir. Alguns registres de les màximes ja podran superar els 20ºC al sud del País i interior de les comarques del nordest.

lunes, 28 de diciembre de 2009

AIXÍ ES LLEVA EL DIA A BARCELONA











Aquest era l'pect de cel sobre la ciutat de Barcelona al voltant de les 8h d'aquest matí de dilluns. Cels ennuvolats de núvols alts i mitjos amb una temperatura d'uns 12ºC, una humitat del 66% i una presió d'uns 1005Hpa. Cap a les 6.30h del matí ha caigut un ruixat que ha deixat anar 1L de precipitació aquí al barri de Glòries.
I aquesta serà avui la tònica de temps. Cels ennuvolats i amb possibilitat de que en qualsevol moment pugui caure alguna precipitació. Tot i així, molts núvols i poca precipitació.

RADIOSONDATGE BARCELONA 28 DESEMBRE 0H


Aquí us deixo les dades del radiosondatge sobre la vertical de la ciutat de Barcelona de la passada mitjanit.

PREVISIÓ PER DILLUNS 28 DE DESEMBRE




Per avui dilluns cal esperar un dia amb cels ennuvolats i amb algunes precipitacions especialment al Pirineu, prepirineu i extrem sud i est del País. A la resta del País molts núvols i possibilitat d’alguna roïna poc important.
La Cota de neu, tot i que en punts del Pirineu occidental podrà estar a primera hora del matí tan sols a 800-1000m, tindrà tendència a pujar ràpidament per sobre dels 2000 i escaig metres.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes.

Les temperatures seran més altes que les registrades ahir.

jueves, 24 de diciembre de 2009

BON NADAL I BONES FESTES


US DESITJO DE TOT COR MOLT BON NADAL I MOLT BONES FESTES A TOTS ELS VISITANTS D'AQUEST BLOG MÉTEO.
MOLT BONES FESTES A TOTS.

RADIOSONDATGE BARCELONA 24 DESEMBRE 0H


Aquí us deixo les dades del radiosondatge sobre la vertical de Barcelona de la passada mitjanit.
Podeu observar com a dada més remarcable que a 1327 metres d'alçada teníem una temperatura de 9,4ºC que comparada amb les temperatures que teníem el cap de setmana a la mateixa alçada i que eren negatives, és una temperatura altíssima. D'aquí l'explicació de la suavitat de temperatures que estem tenint aquests dies.

PREVISIÓ PER DIJOUS 24 DE DESEMBRE




Per avui dijous cal esperar un matí amb cels ennuvolats amb precipitacions abundants a tota la cara sud del Pirineu i en especial a la del Pirineu de Lleida. A la resta del País cels molt ennuvolats i amb possibilitat de pluges o plugims dispersos i de caràcter més aviat dèbil.

Per la tarda les precipitacions quedaran restringides al nord del País, especialment al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Amb el pas de les hores, s’aniran obrint clarianes a tota la meitat sud i est del País.

La cota de neu estarà tot el dia per sobre dels 1800m al Pirineu de Lleida i dels 2200 al Pirineu Oriental.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes.

Les temperatures seran molt similars a les registrades ahir o lleugerament més altes a Vall de l’Ebre i comarques del nordest.

miércoles, 23 de diciembre de 2009

PREVISIÓ PER DIMECRES 23 DE DESEMBRE




Per avui dimecres cal esperar un matí en que començarà el dia amb molts núvols arreu del País i ja a primera hora del matí començaran a entrar precipitacions per la meitat oest del País que ràpidament cap a mitg matí s’extendran a la resta del País, per acabar afectant a qualsevol punt del territori. Les precipitacions seran entre febles i moderades, essent les més abundants al quadrant nordoest del País. Cota de neu entre 800 i 1000m al Pirineu ocidental amb tendència a pujar amb el pas de les hores i entre 1400-1500 a la resta de la meitat nord del País amb tendència també a pujar.

Per la tarda les precipitacions començaran a quedar restringides a la meitat nord i en especial al quadrant nordoest. Avançada la tarda es podran obrir algunes clarianes a la meitat sud, al quadrant nordest i també a l’est del País. Clarianes que seran transitòries, perque poc després de mitjanit ens visitarà una nova tongada de precipitacions. La cota de neu a la tarda s’haurà enfilat per damunt dels 2000 al Pirineu més oriental i per sobre dels 1600-1700 al més occidental. La pròxima nit tornaran a tirar cap a vall les cotes de neu al Pirineu.

Els vents seran al matí de sud-sudest a totes les zones marítimes girant a la tarda a component sudoest.

Les temperatures seran molt similars a les registrades ahir.

martes, 22 de diciembre de 2009

AIXÍ ES LLEVA EL DIA A BARCELONA

Aquest era l'aspecte del cel sobre la ciutat de Barcelona al voltant de les 9h d'aquest matí. La temperatura era de 10,1ºC i l'humitat del 80%. Tot i les clarianes que encara hi havia el cel, el dia avui ha de ser força plujós a la ciutat. Fins i tot més que ahir.












RADIOSONDATGE BARCELONA 22 DESEMBRE 0H



Aquí us deixo les dades del radiosondatge sobre la vertical de Barcelona de la passad mitjanit.

PREVISIÓ PER DIMARTS 22 DE DESEMBRE




Per avui dimarts cal esperar un matí en que ràpidament els núvols aniran tapant el cel arreu del País i que a partir de mig matí començaran a donar precipitacions que`podran caure en qualsevol punt del País i que a diferència d’ahir podran ser força abundants al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i a tot el Prepirineu. Segurament l’extrem nordest del País no rebrà precipitacions i a més els núvols seran menys compactes i fins i tot amb alguna clariana. La cota de neu estarà sobre els 2000m al Pirineu Oriental i sobre uns 1500-1700m al occidental tot i que a primera hora encara pugui veure’s nevar per sota d’aquesta cota.

Per la tarda les precipitacions començaran a fer-se més febles amb el pas de les hores i a darrera hora es començaran a obrir clarianes pel sud del País.

Els vents seran tot el dia de component sudoest a totes les zones marítimes.

Les temperatures seran més altes que les registrades ahir.